Hoće li Zrenjanin i Vršac povezivati leteći voz, pošto je Vučićeva vlast iščupala pruge?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 08. 08. 2024. | Komentara: 0

Hoće li Zrenjanin i Vršac povezivati leteći voz, pošto je Vučićeva vlast iščupala pruge?

Novi Sad, 8. avgust 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti trase nekadašnjih železničkih pruga koje su povezivale Zrenjanin i Vršac, Sentu i Kanjižu, Beočin i Petrovaradin, Bečej i Brbas ili Bač i Odžake.

LSV

Vučićeve izjave o nekakvim brzim vozovima koji će juriti po vojvođanskim prugama samo su još jedna njegova bajka, poput  one o letećim automobilima.

Vojvođani poručuju Vučiću da dođe u Sečanj ili Plandište i lično se uveri da je njegova vlast iščupala železničku prugu i prodala je u staro gvožđe.

To je urađeno sa 405 kilometara železničkih pruga u Vojvodini.

Da li je to poruka ljudima koji žive u mestima koja su bila na trasama pruga da se isele i da u tim krajevima više nema života?

Pre 120 ili 130 godina izgradnja tih pruga je donosila život i napredak. Danas Vučićeva vlast taj napredak baca u staro gvožđe. Ili Vučić želi da pokrene projekat letećih vozova. Jer, ako će za nekoliko godina naše gradove preletati automobili, zašto se iz Zrenjanina u Vršac ne bi letelo vozom?


Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 




Saopštenja | Sreda, 07. 08. 2024. | Komentara: 0

Ministarka Zavetnica nedostojna i nesposobna

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOÐANI zahteva ostavku ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Ðurđević Stamenkovski zbog lažnog predstavljanja formalnog obrazovanja.
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Obeležena 308. godišnjica Petrovaradinske bitke

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI i odbornica u Skupštini grada Novog Sada Maja Mrnuštik prisustvovala je danas obeležavanju 308. godišnjice Petrovaradinske bitke, u kojoj je saveznička vojska, pod vođstvom princa Eugena Savojskog, porazila Osmanlije i sprečila njihovo napredovanje u Evropu.
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Realizacija budžeta nedomaćinska, nije rešeno pitanje pijaće vode, niti ostali problemi koji muče Zrenjanince

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI na današnjoj sednici Skupštine grada kritikovali su realizaciju budžeta za prethodnu godinu, jer je procenat izvršenja pokazatelj da aktuelna gradska vlast naš grad ne vodi domaćinski. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook