Hoćemo raspravu o NIS u Skupštini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 09. 09. 2014. | Komentara: 0

Hoćemo raspravu o NIS u Skupštini

BEOGRAD – Govoreći o inicijativi Lige socijaldemokrata Vojvodine da se na dnevni red Skupštine Vojvodine uvrsti tema privatizacije Naftne industrije Srbije, šef poslaničke grupe LSV u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški objašnjava za Kurir da ako neko uvažava njegovu stranku kao partnera, onda treba i da se izjasni. 

LSV

– U proteklih šest godina, otkako je privatizovan NIS, podneli smo 37 inicijativa da se o privatizaciji NIS raspravlja u pokrajinskom parlamentu i utvrde mehanizmi za obeštećenje Vojvodine. Naš predlog je da se u vlasničkom udelu Srbije utvrdi i deo koji pripada Vojvodini. Ne uslovljavamo mi ni SNS, ni DS. Ako nas neko uvažava kao partnera, želi da sarađuje sa LSV, onda treba da se izjasni i o tome – objašnjava Bogaroški.       

(BILSV, 09. 09. 2014) 





Iz medija | Ponedeljak, 26. 09. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: SVM glumata autonomaštvo

NOVI SAD - Republički poslanik i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš odbacio je optužbe Saveza vojvođanskih Mađara da je Liga izdala interese Vojvodine predlažući amandman na zakonski predlog o javnoj svojini kojim se predviđa da se deo vojvođanske imovine naknadno definiše uredbom Vlade.
Izjave | Nedelja, 25. 09. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina dobila maksimalno što je moglo po Ustavu

BEOGRAD - Nakon dogovora premijera Mirka Cvetkovića i lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, na sednici Predsedništva LSV je odlučeno da će poslanici LSV podržati zakon o javnoj svojini i zakon o restituciji.
Saopštenja | Subota, 24. 09. 2011. | Komentara: 0

Nastaviti zalaganje da Vojvodina dobije svu svoju imovinu

NOVI SAD - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je usvojilo zaključke sa sastanka predsednika LSV Nenada Čanka i predsednika Vlade Republike Srbije Mirka Cvetkovića kojima se utvrđuje način vraćanja imovine AP Vojvodini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook