Huškačka retorika Vuka Jeremića opasna za Srbiju i region

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 08. 2019. | Komentara: 0

Huškačka retorika Vuka Jeremića opasna za Srbiju i region

Novi Sad, 5. avgust 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje najnovije huškačke i ultranacionalističke izjave jednog od lidera Saveza za Srbiju Vuka Jeremića. Pogubna je Jeremićeva retorika koja, bez trunke pijeteta, koristi i zloupotrebljava Jasenovac i njegove žrtve, a sve u svrhu unutarstranačke borbe u Srbiji. Kao dosledna antifašistička stranka, LSV neće dozvoliti Jeremiću ili bilo kome drugome da banalizuje i zloupotrebljava nevine žrtve fašističkog terora. 

LSV

Pošto je sveden na nivo statističke greške u istraživanjima javnog mnjenja, Jeremić veruje da će govorom mržnje prema susednima narodima, Crnogorcima, Hrvatima, Albancima uspeti da ugrabi neki politički poen.

Posebno je moralno neprihvatljivo Jeremićevo takmičenje sa vladajućom partijom u nacionalizmu i uzavreloj retorici. Takvim svojim istupima, koji su duboko antievropski, koji šire mržnju i neprijateljstvo prema susedima, a Srbiju dodatno izoluju i udaljavaju od Evrope, Jeremić pokazuje svu ispraznost samoproklamovane „prave opozicije“, koja ne nudi nikakvu alternativu, već se takmiči sa naprednjacima u nacionalističkim konceptima.


Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Milivoj Bešlin




Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook