I Pančevci za punu platu trudnicama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

I Pančevci za punu platu trudnicama

PANČEVO - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula je akciju na nivou pokrajine, zahtevajući od lokalnih samouprava da dotiraju umanjenje zarada trudnicama dok su na bolovanju, a organizovala je i potpisivanje peticije građana, koja bi trebalo da bude prosleđena lokalnoj vlasti, rekao je potpredsednik Gradskog odbora LSV Pančevo Jovan Petrovački.

Kako je naveo na današnjoj konferenciji za novinare, po zakonu trudnice za vreme bolovanja dobijaju 65 odsto od plate, a iako je lokalnim samoupravama u Srbiji omogućeno da dotiraju trudnicama ostatak do pune plate, to za sada rade jedno Beograd i Jagodina.

"LSV od juče sprovodi akciju u Vojvodini, kojom tražimo 100 odsto plate za trudnice. Ova akcija je uperena prema svim lokalnim samoupravama, odnosno da ostalih 35 odsto koji nedostaju za punu platu, budu zapravo dotairani iz lokalnih budžeta " izjavio je Petrovački. On navodi i da je Liga pokrenula akciju potpisivanja peticije podrške ovoj akciji u celoj Vojvodini, pa i u Pančevu.

"Ova akcija je naišla na dobar odziv. U Novom Sadu u jednom danu je sakupljeno više od 1000 potpisa. U Pančevu imamo takođe vrlo dobar odziv. Akcija se nastavlja i narednih dana, kako bi sakupili dovoljan broj potpisa, ali i zbog dalje edukacije građana " kazao je Petrovački. Inače, prema podacima Lige, u Novom Sadu godišnje od 150 do 200 trudnica ode na bolovanje, pa je za doplatu razlike od 35 odsto za njihove plate potrebno oko dva miliona dinara mesečno.

(BILSV, 30.03.2011.)




Izjave | Ponedeljak, 08. 04. 2013. | Komentara: 0

Značajne odluke o Vojvodini treba da donosi Skupština APV

NOVI SAD – Povodom najave da će u sredu biti doneta deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da nijedna deklaracija u Skupštini AP Vojvodine koja se zalaže da se dostignuti nivo autonomije Vojvodine garantuje ili poveća ne može proći bez dignutih ruku poslanika LSV.
Saopštenja | Nedelja, 07. 04. 2013. | Komentara: 0

LSV za brže evropske integracije

NOVI SAD, 07. april - Predsednik i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i Bojan Kostreš razgovarali su danas u Beogradu sa predsednikom Vlade Republike Srbije Ivicom Dačićem i potpredsednicom Vlade za evropske integracije Suzanom Grubješić.
Iz medija | Nedelja, 07. 04. 2013. | Komentara: 0

ČANAK: Došao je kraj jeftinim izgovorima

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine najavila je podršku državnom vrhu u Skupštini Srbije ukoliko se opredeli za nastavak evropskog puta. Lider LSV Nenad Čanak objašnjava da je „došlo vreme da Kosovo, koje je uvek predstavljano kao ’najskuplja srpska reč’, zapravo konačno prestane da bude najjeftiniji režimski izgovor za sve neuspehe”.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook