I Vojvodina da bude u pregovaračkom timu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 13. 07. 2013. | Komentara: 0

I Vojvodina da bude u pregovaračkom timu

BEOGRAD – Zamenica šefa poslaničke grupe Lige socijaldemorkata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević istakla je za list Danas da bi pokrajinske institucije morale biti uključene u proces pristupnih pregovora sa EU.

LSV

– S obzirom na veliku aktivnost pokrajinske administracije i skupštinskog Odbora za evropsku i međuregionalnu saradnju, naša uloga u pregovorima morala bi da bude značajna. Pokrajinska administracija ima mnogo iskustva u saradnji i radu sa institucijama EU i postigla  je veliki napredak u svim aspektima evropske integracije – navodi Sedlarević.

Kao najbolji način ona predlaze da predstavnici skupštinskih tela koja se bave evropskim integracijama i međuregionalnom saradnjom budu deo pregovaračkih grupa. Prema njenim rečima, „nažalost“ niko iz Republike jos nije kontaktirao AP Vojvodinu ovim povodom.

(BILSV, 13. 07. 2013)



Odbori LSV | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Uručena električna kolica u Rumi

RUMA - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, na čelu sa dr Dušanom Miloševićem, posetila je juče Udruženje paraplegičara Srema u Rumi i tom prilikom se upoznala sa aktivnostima i problemima na koje ovo udruženje nailazi.
Izjave | Ponedeljak, 01. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Donošenje zakona o svojini bolno političko pitanje

NOVI SAD - Donošenje zakona o javnoj svojini je bolno političko pitanje i njegovo usvajanje je nastavak aktivnosti koje su započete donošenjem Ustava Srbije, Statuta i Zakona o nadležnostima Vojvodine, izjavio je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Govori | Nedelja, 31. 07. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Samo vrednosti EU brišu granice

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije juče je na vanrednom zasedanju raspravljala o Deklaraciji o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji. U skupštinskoj raspravi učestvovao je i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, a transkript njegovog govora možete pročitati u nastavku:



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook