Ideja o okupljanju u novi DOS je prevaziđena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 02. 2015. | Komentara: 0

Ideja o okupljanju u novi DOS je prevaziđena

NOVI SAD – Ideja okupljanja opozicije po ugledu na nekadašnji DOS je prevaziđena piše list Danas, a zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš podseća za taj list da je DOS imao jednokratnu upotrebu da sruši nacionalsocijalistički režim Slobodana Miloševića i da ga pošalje u istoriju.

LSV

– Srušili ga jesmo, ali ga nismo poslali u istoriju i samim tim takvi projekti su se pokazali kao neuspešni i ne bi ih trebalo ponavljati. Moramo prvo da se dogovorimo koja i kakva opozicija može da se objedini. DSS, Dveri i radikali su opozicija, kao i DS, LSV, SDS, ali između njih ne postoje nikakve dodirne tačke za saradnju – kaže Kostreš.
Dodaje da bi građanska opozicija koja u svojim temeljima ima ideje levog centra trebalo da razmisli o okupljanju oko tema vezanih za izgradnju građanskog društva evropske Srbije, suočavanje sa prošlošću i ekonomskih tema u čijem središtu je pojedinac. On, međutim, smatra da ni okupljanje oko tih ideja neće ići lako, jer je dobar deo opozicije, osim LSV nastao cepanjem DS.
– Da su mogli da sarađuju, ne bi se cepali – ističe Kostreš.

(BILSV, 18. 02. 2015)



Iz medija | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Pronaći i mrežu Mladićevih saradnika

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića jeste veliki korak napred ka Evropskoj uniji, ali Mladića je trebalo uhapsiti zato što je on zločinac, a ne zato što je to uslov EU, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak gostujući na TV B92. Kako je naveo, sada je veoma bitno pronaći čitavu mreža saradnika, jer ne veruje da se Mladić krio sam.
Izjave | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Hapšenje Mladića može dati i odgovor na pitanje zašto su ubijeni gardisti

NOVI SAD - Sinoć smo bili u prilici da još jednom vidimo kako se zločini i zločinci zaklanjaju iza lažnog patriotizma i kako se pod raznoraznim izgovorima ruši grad " izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare portparolka LSV Aleksandra Jerkov komentarišući nerede koje su sinoć u Novom Sadu izazvali mladići okupljeni na navodnom protestu povodom hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića.
Izjave | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Hapšenje Mladića problem za Nikolića

BEOGRAD - Nadam se da je hapšenjem Ratka Mladića okončan strašan period naše istorije devedesetih godina i da Srbija konačno može da napravi otklon prema prošlosti i da se okrene budućnost, gde nas čekaju neka druga pitanja, ocenio je lider LSV Nenad Čanak gostujući u Nacionalnom dnevniku TV Pink.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook