Imenovanje nove SNS direktorke Nacionalnog parka Fruška gora najava još veće seče šuma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 11. 09. 2024. | Komentara: 0

Imenovanje nove SNS direktorke Nacionalnog parka Fruška gora najava još veće seče šuma

Novi Sad, 11. septembar 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je imenovanje Jelene Višekrune za novu v.d. direktorku Javnog preduzeća „Nacionalni park Fruška gora“ – sramno.

LSV

Ovo je samo još jedno u nizu partijsko kadriranje u režiji Srpske napredne stranke.

Nova v.d. dirketorka Višekruna je po struci pedagoškinja.

Svako razuman će postaviti pitanje kako je moguće da se na ovu odgovornu funkciju postavlja  neko ko, sasvim je jasno, nema veze sa delatnošću kojom se bavi „Nacionalni park Fruška gora“.

Nije li razlog potreba za što bržom sečom šuma na Fruškoj gori? Neko stručan bi se možda i pobunio, ali partijski kadar teško. 

Na Fruškoj gori su intenzivne seče poslednjih godina postale vidljive na svakom koraku. Gotovo da nema šumske i planinarske staze koja nije uništena teškom mehanizacijom za intezivno šumarstvo ili zatrpana trupcima.

Poznato je da je pošumljeno samo 7% teritorije AP Vojvodine, a prekomerna seča će taj procenat još umanjiti.

Srpskoj naprednoj stranci je, nažalost, postao manir da na bitna rukovodeća mesta postavlja nestručne partijske kadrove.

Nedavno je smenjen i direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine prof. dr Vladimir Petrović, a na njegovo mesto izabrana je stomatološkinja dr Milena Tabaković, ćerka guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković.

Budući da je do smene dr Petrovića došlo usred slučaja u kome su se u vodi novosadskog vodovoda pojavile nematode, javnost se sa pravom zapitala da li je razrešenja direktora Instituta kazna zbog toga što je ta ustanova potvrdila da su u vodi za piće prisutni valjkasti crvi.

Od ranije su poznati i vlasnik pečenjare Milorad Grčić, nekadašnji direktor EPS-a, ali i Bratislav Gašić, keramičar po zanimanju, a u biografiji ima i funkciju ministra odbrane i trenutno čelno mesto u BIA.

Naravno, sistem je loš zbog osoba koje su mu na vrhu.

Ovakvih kadrova SNS-a ne bi bilo da Aleksandar Vučić nije prisvojio sve poluge moći u državi i da nije postao stručnjak opšte prakse za sva pitanja, pa i za rudnu rentu, o kojoj je godinama ćutao i nije odgovarao na zahteve za njeno povećanje, što LSV – VOJVOĐANI traži već 15 godina.

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 
 
fotografija: Nenad Lazić 




Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje. 
Odbori LSV | Utorak, 17. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traže od gradonačelnika Zrenjanina sednicu skupštine o Linglongu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zahtev zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri da inicira održavanje sednice gradske skupštine o radu fabrike guma „Linglong“.
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI pruža podršku prosvetnim radnicima koji danas organizuju štrajk upozorenja i protestne skupove širom Vojvodine i Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook