Inicijativa za podizanje spomenika Todoru Manojloviću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 28. 02. 2012. | Komentara: 0

Inicijativa za podizanje spomenika Todoru Manojloviću

Član Saveta za kulturu Lige socijaldemokrata Vojvodine i direktor Savremene galerije Zrenjanin Radovan Živankić predstavio je danas inicijativu te institucije za postavljanje spomenika Todoru Manojloviću.

Radovan Živankić

- Ovaj Bečkerečanin, po svom opredeljenju građanin Evrope, jedan je od najvećih evropejaca srpske moderne kulture koji je kao književnik, književni i likovni kritičar i teoretičar i dramski pisac, postavio temelje moderne srpske drame. U njegovu radnu biografiju upisane su funkcije skretara Opere, bibliotekara Senata i profesora beogradske Umetničke akademije – rekao je Radovan Živankić. On je dodao da je Todor Manojlović svojim radom zadužio grad Zrenjanin, te da bi podizanje spomenika bio dobar način  da mu se odužimo. Kako je rekao, ovu ideju, koja je pokrenuta uz podršku Saveta za kulturu GrO LSV Zrenjanin, podržava  i Fond "Todor Manojlović", kao  i dosadašnji laureati nagrade za moderan umetnički senzibilitet, koja nosi ime fonda. Prema njegovim rečima Savremena galerija bi, ukoliko grad Zrenjanin podrži ovu inicijativu, iznela sve poslove organizacije.

(BILSV, 28.02.2012.)



Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook