Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji. On je u izjavi za televiziju Nova S istakao da očekuje i da državni organi reaguju povodom takve opasne izjave.

LSV

- Izjave ovog osuđenog ratnog zločinca me ne čude, tim pre jer sam svedočio njegovim izjavama i, na žalost, postupcima, još devedesetih godina. Ono što je poseban problem je evidentan porast rehabilitacije ratnih zločinaca u našem društvu i njihova medijska prisutnost. Ako se borimo za društvo u kom postoji sloboda govora, onda se moramo boriti i za društvo u kom postoji odgovornost za izgovoreno, u kom postoje zakoni koji  se jednako primenjuju na sve, u kom postoji odgovornost medija i nadležnih institucija, te se iskreno nadam da ovog puta, preko ovako opasne izjave, nadležne neće tek tako preći – kazao je Kolar.

(SzILSV, 27.05.2020)




Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2013. | Komentara: 0

Problemi u Novom Sadu rastu, dok se gradska vlast bavi strančarenjem

NOVI SAD, 17. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine već duže vreme upozorava na to da teretni saobraćaj mora što pre biti izmešten iz Petrovaradina jer ugrožava ne samo živote građana, nego i nanosi ozbiljnu štetu podgrađu Petrovaradinske tvrđave.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2013. | Komentara: 0

U Pančevu ozvaničeno stranačko zapošljavanje

PANČEVO – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo saopštio je danas da su građani Pančeva još jednom obmanuti od strane Gradske vlasti i Srpske napredne stranke.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2013. | Komentara: 0

LSV neće podržati deklaraciju bez suštine

BEOGRAD – Ukoliko iz Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Autonomne pokrajine Vojvodine bude izbačena rečenica koja je njena suština, a koja govori o tome da su građani Vojvodine svojom voljom u Srbiji, Liga socijaldemokrata Vojvodine neće glasati za taj dokument, istakao je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook