Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji. On je u izjavi za televiziju Nova S istakao da očekuje i da državni organi reaguju povodom takve opasne izjave.

LSV

- Izjave ovog osuđenog ratnog zločinca me ne čude, tim pre jer sam svedočio njegovim izjavama i, na žalost, postupcima, još devedesetih godina. Ono što je poseban problem je evidentan porast rehabilitacije ratnih zločinaca u našem društvu i njihova medijska prisutnost. Ako se borimo za društvo u kom postoji sloboda govora, onda se moramo boriti i za društvo u kom postoji odgovornost za izgovoreno, u kom postoje zakoni koji  se jednako primenjuju na sve, u kom postoji odgovornost medija i nadležnih institucija, te se iskreno nadam da ovog puta, preko ovako opasne izjave, nadležne neće tek tako preći – kazao je Kolar.

(SzILSV, 27.05.2020)




Izjave | Ponedeljak, 03. 12. 2012. | Komentara: 0

Stojšić: Javna preduzeća u Srbiji su Bermudski trougao

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podnela je nekoliko amandmana na Predlog zakona o javnim preduzećima, jer su javna preduzeća, po broju zaposlenih, prihodima i ukupnoj aktivi najveći problem u srpskoj ekonomiji. To je nekakva crna kutija, Bermudski trougao.
Omladina LSV | Ponedeljak, 03. 12. 2012. | Komentara: 0

Sa virusom HIV-a danas se može živeti

VRŠAC – Članice i članovi Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac, obeležili su 1.decembar, Svetski dan borbe protiv HIV/AIDS, uličnom akcijom, tokom koje su sugrađane upoznali sa ovom opakom bolešću. Članica LSVO Vršac Suzana Lazin istakla je tom prilikom da je u svetu oko 33,3 miliona ljudi zaraženo HIV-om.
Izjave | Petak, 30. 11. 2012. | Komentara: 0

Pronaći rešenje za budžet AP Vojvodine

BEOGRAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Aleksandra Jerkov zatražila je danas od ministra finansija da kaže gde se u budžetu mogu pronaći 32 milijarde, koliko nedostaje da bi budžet AP Vojvodine iznosio ustavnih sedam odsto, ukoliko već ne prihvata podnete amandmane.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook