Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji. On je u izjavi za televiziju Nova S istakao da očekuje i da državni organi reaguju povodom takve opasne izjave.

LSV

- Izjave ovog osuđenog ratnog zločinca me ne čude, tim pre jer sam svedočio njegovim izjavama i, na žalost, postupcima, još devedesetih godina. Ono što je poseban problem je evidentan porast rehabilitacije ratnih zločinaca u našem društvu i njihova medijska prisutnost. Ako se borimo za društvo u kom postoji sloboda govora, onda se moramo boriti i za društvo u kom postoji odgovornost za izgovoreno, u kom postoje zakoni koji  se jednako primenjuju na sve, u kom postoji odgovornost medija i nadležnih institucija, te se iskreno nadam da ovog puta, preko ovako opasne izjave, nadležne neće tek tako preći – kazao je Kolar.

(SzILSV, 27.05.2020)




Saopštenja | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Vratićemo zastavu AP Vojvodine

NOVI SAD, 9. novembar - Sa jarbola JKP “Tržnica” i JGSP “Novi Sad” danas je skinuta zastava AP Vojvodine.
Izjave | Četvrtak, 08. 11. 2012. | Komentara: 1

Ušteda je pogrešan motiv za Zakon o amnestiji

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov rekla je da će Zakon o amnestiji, koji je Skupština Srbije danas usvojila, omogućiti da na slobodu budu pušteni počinioci teških krivičnih dela.
Izjave | Četvrtak, 08. 11. 2012. | Komentara: 0

Sprečiti pojavu svih oblika nacizma, fašizma i ekstremizma

ZRENJANIN - Stara je mudrost da će zlo pobediti ako ljudi ne budu uradili ništa i ostanu sa strane da gledaju kako zlo u smrt odvodi hiljade ljudi. Pre 74 godine su nacisti u Nemačkoj organizovali napad na jevrejsku zajednicu, njihovu imovinu i bogomolje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook