Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji. On je u izjavi za televiziju Nova S istakao da očekuje i da državni organi reaguju povodom takve opasne izjave.

LSV

- Izjave ovog osuđenog ratnog zločinca me ne čude, tim pre jer sam svedočio njegovim izjavama i, na žalost, postupcima, još devedesetih godina. Ono što je poseban problem je evidentan porast rehabilitacije ratnih zločinaca u našem društvu i njihova medijska prisutnost. Ako se borimo za društvo u kom postoji sloboda govora, onda se moramo boriti i za društvo u kom postoji odgovornost za izgovoreno, u kom postoje zakoni koji  se jednako primenjuju na sve, u kom postoji odgovornost medija i nadležnih institucija, te se iskreno nadam da ovog puta, preko ovako opasne izjave, nadležne neće tek tako preći – kazao je Kolar.

(SzILSV, 27.05.2020)




Događaji | Utorak, 18. 09. 2012. | Komentara: 0

Marinika Čobanu zatražila zabranu MMA sporta

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, na čelu sa Marinikom Čobanu uputio je otvoreno pismo Alisi Marić, ministarki za omladinu u sport, u kojem traži da se MMA borilačka veština izbaci sa liste sportskih grana.
Događaji | Utorak, 18. 09. 2012. | Komentara: 0

Grujić i Papuga posetili Ruske slovo

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga posetili su danas Novinsko izdavačku ustanovu Ruske slovo, gde ih je direktorka Martica Tamaš upoznala sa 67-godišnjom delatnošću ove jedine novinske i izdavačke ustanove na rusinskom jeziku.
Događaji | Utorak, 18. 09. 2012. | Komentara: 0

Velik uspeh vojvođanskih sportista

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu upriličila je juče svečani prijem u Vladi AP Vojvodine povodom velikog uspeha koji su postigli vojvođanski sportisti predstavljajući Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Londonu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook