Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji. On je u izjavi za televiziju Nova S istakao da očekuje i da državni organi reaguju povodom takve opasne izjave.

LSV

- Izjave ovog osuđenog ratnog zločinca me ne čude, tim pre jer sam svedočio njegovim izjavama i, na žalost, postupcima, još devedesetih godina. Ono što je poseban problem je evidentan porast rehabilitacije ratnih zločinaca u našem društvu i njihova medijska prisutnost. Ako se borimo za društvo u kom postoji sloboda govora, onda se moramo boriti i za društvo u kom postoji odgovornost za izgovoreno, u kom postoje zakoni koji  se jednako primenjuju na sve, u kom postoji odgovornost medija i nadležnih institucija, te se iskreno nadam da ovog puta, preko ovako opasne izjave, nadležne neće tek tako preći – kazao je Kolar.

(SzILSV, 27.05.2020)




Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 1

Ubrzano se predaju liste za izbore

NOVI SAD – U poslednjih nedelju dana Liga socijaldemokrata Vojvodine predala je izborne liste za lokalne izbore u više opština i gradova Vojvodine. Takođe, predato je i više kandidatura za poslanike po većinskom izbornom sistemu na izborima za Skupštinu AP Vojvodine.
Izjave | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 0

Marton osudio spaljivanje zastave AP Vojvodine

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, osudio je juče paljenje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu i podsetio je da je Ustavom Republike Srbije propisano da AP Vojvodina ima svoja obeležja i da je pokrajinska skupština legitimno propisala pravo na upotrebu pokrajinskog grba i zastave.
Izjave | Ponedeljak, 26. 03. 2012. | Komentara: 0

Nadležnosti Vojvodine su važnije od formalnog naziva

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da je promena Ustava Srbije neophodan preduslov za bolji položaj Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook