Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji. On je u izjavi za televiziju Nova S istakao da očekuje i da državni organi reaguju povodom takve opasne izjave.

LSV

- Izjave ovog osuđenog ratnog zločinca me ne čude, tim pre jer sam svedočio njegovim izjavama i, na žalost, postupcima, još devedesetih godina. Ono što je poseban problem je evidentan porast rehabilitacije ratnih zločinaca u našem društvu i njihova medijska prisutnost. Ako se borimo za društvo u kom postoji sloboda govora, onda se moramo boriti i za društvo u kom postoji odgovornost za izgovoreno, u kom postoje zakoni koji  se jednako primenjuju na sve, u kom postoji odgovornost medija i nadležnih institucija, te se iskreno nadam da ovog puta, preko ovako opasne izjave, nadležne neće tek tako preći – kazao je Kolar.

(SzILSV, 27.05.2020)




Izjave | Utorak, 28. 02. 2012. | Komentara: 0

Ne može se šest meseci pred izbore postati decentralizator

NOVI SAD - Današnji Kurir piše da je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak juče na televiziji Pink izjavio, a kasnije na svom Tviter profilu napisao: „Daj čoveku pištolj, i može da opljačka banku. Daj čoveku banku, i može da opljačka ceo svet.
Govori | Utorak, 28. 02. 2012. | Komentara: 0

Skupština Vojvodine i 29. put odbila raspravu o NIS-u

NOVI SAD – Više medija u Srbiji prenelo je govor potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević koja je na jučerašnjoj sednici pokrajinskog parlamenta po 29. put zatražila da se najviše predstavničko telo građanki i građana Vojvodine izjasni o gasnom aranžmanu sa Rusijom i privatizaciji Naftne industrije Srbije.
Odbori LSV | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Veće uštede uz manje reklamacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton posetio je danas, zajedno sa predstavnicima Grada, JKP "Gradska toplana" Zrenjanin, gde je, sa Vladimirom Tešićem, direktorom ovog preduzeća, razgovarao o tome kako protiče grejna sezona, kao i o planovima za naredni period.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook