Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji. On je u izjavi za televiziju Nova S istakao da očekuje i da državni organi reaguju povodom takve opasne izjave.

LSV

- Izjave ovog osuđenog ratnog zločinca me ne čude, tim pre jer sam svedočio njegovim izjavama i, na žalost, postupcima, još devedesetih godina. Ono što je poseban problem je evidentan porast rehabilitacije ratnih zločinaca u našem društvu i njihova medijska prisutnost. Ako se borimo za društvo u kom postoji sloboda govora, onda se moramo boriti i za društvo u kom postoji odgovornost za izgovoreno, u kom postoje zakoni koji  se jednako primenjuju na sve, u kom postoji odgovornost medija i nadležnih institucija, te se iskreno nadam da ovog puta, preko ovako opasne izjave, nadležne neće tek tako preći – kazao je Kolar.

(SzILSV, 27.05.2020)




Omladina LSV | Sreda, 22. 02. 2012. | Komentara: 0

Vojvodina se voli na svim jezicima

NOVI SAD - Gradski i opštinski odbori Omladine LSV obeležili su 21. februar, međunarodni Dan maternjeg jezika, organizujući ulične akcije širom Vojvodine, uz poruku da se pokrajina voli na svim jezicima.
Omladina LSV | Utorak, 21. 02. 2012. | Komentara: 0

Obeležen međunarodni Dan maternjeg jezika

NOVI SAD – Gradski odbor Omladine LSV Novi Sad održao je uličnu akciju povodom obeležavanja međunarodnog Dana maternjeg jezika kako bi podsetio da je briga o maternjem jeziku i kulturi potreba svako odgovornog i ozbiljnog društva.
Događaji | Utorak, 21. 02. 2012. | Komentara: 0

Zaštititi jezičku raznolikost

NOVI SAD - Povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika, koji se obeležava danas predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton podsetio je na značaj zaštite jezičkih raznolikosti i kulture, kao i na zaštitu nematerijalnog nasleđa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook