Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji. On je u izjavi za televiziju Nova S istakao da očekuje i da državni organi reaguju povodom takve opasne izjave.

LSV

- Izjave ovog osuđenog ratnog zločinca me ne čude, tim pre jer sam svedočio njegovim izjavama i, na žalost, postupcima, još devedesetih godina. Ono što je poseban problem je evidentan porast rehabilitacije ratnih zločinaca u našem društvu i njihova medijska prisutnost. Ako se borimo za društvo u kom postoji sloboda govora, onda se moramo boriti i za društvo u kom postoji odgovornost za izgovoreno, u kom postoje zakoni koji  se jednako primenjuju na sve, u kom postoji odgovornost medija i nadležnih institucija, te se iskreno nadam da ovog puta, preko ovako opasne izjave, nadležne neće tek tako preći – kazao je Kolar.

(SzILSV, 27.05.2020)




Omladina LSV | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Radionice o LGBT pitanjima

NOVI SAD – Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pokrenuo je niz radionica koje se bave LGBT pitanjima, a kako navodi koordinatorka ovih radionica Emina Gojak, cilj je da se omladinci i omladinke bolje upoznaju sa LGBT pokretom u Srbiji, njegovim nastankom, aktivnostima i ciljevima, kako bi što bolje pokazali društvenu i političku odgovornost, zrelost i solidarnost u zastiti prava LGBT populacije.
Odbori LSV | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Neophodne reforme penzionog sistema

ZRENJANIN - Član Izvršnog odbora i predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin Vladimir Milošev, istakao je danas da Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava reformu penzionog sistema Republike Srbije i kao dobro rešenje naveo rezoluciju Nezavisnog udruženja penzionera javnih službi Srbije.
Događaji | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

I na pokrajinskim listama trećina žena

NOVI SAD – Skupština AP Vojvodine usvojila je danas Pokrajinsku skupštinsku odluku o izmenama i dopunama Pokrajinske skupštinske odluke o izboru poslanika u Skupštinu AP Vojvodine, kojom su blanko ostavke poslanika konačno otišle u penziju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook