Investitori ne traže samo praznu poljanu, nego i radnike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 24. 03. 2017. | Komentara: 0

Investitori ne traže samo praznu poljanu, nego i radnike

Novi Sad, 24. mart 2017 - Najveće gužve uveče su u školama stranih jezika. Uče ljudi norveški, nemački i engleski, ali ne zato da bi napredovali ovde, nego da bi otišli. 

LSV

Mora se ozbiljno raditi na tome da se svim mladim ljudima ovde da šansa.
Za to je, sa jedne strane, neophodna decentralizacija, a sa druge je potrebno unaprediti sistem obrazovanja. 

Mora se omogućiti da čovek može da se osposobi za zanat od kojeg će moći da živi, a ne da se školuju armije mladih stručnjaka za nepostojeća i zanimanja koja nikome ne trebaju. 

Nemamo vodoinstalatera i električara, obućara i krojača, a istovremeno imamo hiljade diplomaca marketinga, menadžmenta i svih tih srodnih disciplina. Gde će oni da rade? 

Poznajete li nekog dobrog varioca? Strugara? Investicije koje svi najavljuju ne traže samo praznu poljanu i komunalnu infrastrukturu, nego i kvalifikovane radnike. Siguran sam da dobri radnici neće imati problem da nađu zaposlenje.

https://www.youtube.com/watch?v=OH5I21j2gRs

Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak



Saopštenja | Utorak, 29. 07. 2014. | Komentara: 0

Vlada da zabrani utakmicu reprezentacije Luganska i FK Novi Sad

NOVI SAD, 29. jul - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da Vlada Republike Srbije hitno zabrani najavljenu fudbalsku utakmicu između reprezentacije samoproglašene Narodne Republike Lugansk i FK Novi Sad.
Saopštenja | Utorak, 29. 07. 2014. | Komentara: 0

LSV protiv mešanja sporta i politike

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine osudila je danas nameru nižerazrednog fudbalskog kluba Novi Sad da igra prijateljsku utakmicu s reprezentacijom samoproglašene Narodne Republike Lugansk i zatražila od nadležnih da se oglase tim povodom, jer se na taj način dovodi u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine.
Omladina LSV | Utorak, 22. 07. 2014. | Komentara: 0

Hitno sanirati ruinirane objekte

NOVI SAD, 22. jul - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pre samo nekoliko dana upozorio je da postoji veliki broj objekata u Novom Sadu koji su u ruiniranom stanju zbog čega preti opasnost usled njihovog urušavanja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook