Isporučiti Šešeljeve saradnike sudu u Hagu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 15. 12. 2021. | Komentara: 0

Isporučiti Šešeljeve saradnike sudu u Hagu

Novi Sad, 15. decembar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od državnih organa da što pre postupe u skladu sa preuzetim međunarodnim obavezama i isporuče Mehanizmu za međunarodne krivične sudove u Hagu funkcionere Srpske radikalne stranke Vjericu Radetu i Petra Jojića.

LSV

Funkcioneri Srpske radikalne stranke (SRS) Radeta i Jojić optuženi su za nepoštovanje suda, odnosno da su zastrašivali, pretili i nudili mito svedocima u slučaju protiv predsednika SRS-a i pravosnažno osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

Zahtevi za njihovo izručenje su sve češći, a poslednji je došao od predsednika Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove sudije Karmela Ađijusa.

Želi li Srbija da postane moderna evropska država, mora poštovati svoje međunarodne obaveze.

Još je bitnije da se sveobuhvatno pokrene proces suočavanja za politikom zločina iz devedesetih godina.

Nažalost, ratni zločinci paradiraju medijima, sede u skupštinama, prete i šire svoj otrovni govor mržnje.

Vreme je da država reaguje i pokaže da je istinski posvećena reformi društva i saradnji sa svetom.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.
Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.
Odbori LSV | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Somborci zatražili punu platu za trudnice

SOMBOR - Predsednik Gradske organizacije LSV Sombor i odbornik u Skupštini grada Sombora Dragan Nenadov istakao je danas da je Zakonom o zdravstvenom osiguranju naknada zarade za vreme održavanja trudnoće smanjena na 65 odsto kao i da je Ministarstvo zdravlja donelo preporuku da gradovi i opštine mogu da pronađu sredstva i daju ostatak od 35 procenata onim ženama koje su na trudničkom bolovanju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook