Ispoštovati ustavnu obavezu prema Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 19. 09. 2014. | Komentara: 0

Ispoštovati ustavnu obavezu prema Vojvodini

NOVI SAD - Odgovarajući na pitanje hoće li politička trvenja u Vojvodini uticati na rebalans budžeta i sedam posto koliko se izdvaja za Vojvodinu, šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški rekao je u emisiji „Politbiro“ RTV-a da sedam odsto nikada nije stiglo u Vojvodinu, zbog čega logika nalaže da bi to moglo da se desi i sada na ovom rebalansu.

LSV

- Sada su svima puna usta interesa građanki i građana AP Vojvodine, ali se briga za interes ne pokazuje izjavama nego se pokazuje delima. Dakle, ako stvarno postoji volja da AP Vojvodina funkcioniše, onda one stranke koje su na republičkom nivou u poziciji moraju učiniti napor da bude  ispoštovana ustavna obaveza prema Vojvodini - rekao je Bogaroški.

(BILSV, 19. 09. 2014)



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.
Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.
Odbori LSV | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Somborci zatražili punu platu za trudnice

SOMBOR - Predsednik Gradske organizacije LSV Sombor i odbornik u Skupštini grada Sombora Dragan Nenadov istakao je danas da je Zakonom o zdravstvenom osiguranju naknada zarade za vreme održavanja trudnoće smanjena na 65 odsto kao i da je Ministarstvo zdravlja donelo preporuku da gradovi i opštine mogu da pronađu sredstva i daju ostatak od 35 procenata onim ženama koje su na trudničkom bolovanju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook