Ima šansu i da bude prva koja će pomoći Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Petak, 16. 06. 2017. | Komentara: 0

Ima šansu i da bude prva koja će pomoći Vojvodini

NOVI SAD - Genaralni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za list Danas da Ana Brnabić ima šansu i da bude prva koja će pomoći Vojvodini.

LSV

- Ana Brnabić bi mogla da ostane zapamćena u modernoj istoriji Srbije ne samo kao prva premijerka nego i kao predsednica vlade koja je prva shvatila da Vojvodina nije problem nego rešenje i da APV iskoristi kao most između Srbije i EU. Naravno, poštovanjem Ustava i vraćanjem pokrajinskoj vladi na upravu onoga što se u Vojvodini zaradi pokazala bi i da na najbolji način razume i želi da primeni evropske vrednosti – ocenio je Kostreš.

Međutim, kako kaže, da li će iskoristiti šansu, vreme će pokazati.

 
(BILSV, 16. JUN 2017)



Iz medija | Utorak, 23. 04. 2019. | Komentara: 0

Evropska unija da se okrene Zapadnom Balkanu

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kaže da Evropska unija mora da se okrene Zapadnom Balkanu i da to treba da bude poruka sa sastanka u Berlinu sa liderima iz regiona, a koji su inicirali njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron. On u razgovoru za Dnevne novine ističe da je još 2002. ukazivao na pojavu klerofašizma na Balkanu, a posebno u Srbiji.
Iz medija | Petak, 22. 03. 2019. | Komentara: 0

Kostreš: Nema demokratije bez autonomije

Ne postoji nijedno opravdanje za nasilje koje se dogodilo proteklog vikenda izazvano nepromišljenim upadom demonstranata predvođenih Boškom Obradovićem i drugim liderima SzS u zgradu RTS - rekao je na početku intervjua za Novi magazin generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine, Bojan Kostreš. Prema njegovim rečima, pravo je čudo i velika sreća da nije bilo žrtava.
Iz medija | Sreda, 13. 03. 2019. | Komentara: 0

Zakon o finansiranju Vojvodine ustavna obaveza države Srbije

Ako je Vojvodina ekonomski jača, i Srbija je jača. Ne može jaka Vojvodina da oslabi Srbiju, jednostavno svi građani imaju korist - rekao je za Radio021 generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. Kako dodaje, Zakonom o finansiranju Vojvodine će se konačno ustanoviti šta su izvorni prihodi i sredstva Vojvodine, čime će Vojvodina biti manje zavisna od Republike i moći će da ostvari svoju autonomiju u celini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook