Ima šansu i da bude prva koja će pomoći Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Petak, 16. 06. 2017. | Komentara: 0

Ima šansu i da bude prva koja će pomoći Vojvodini

NOVI SAD - Genaralni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za list Danas da Ana Brnabić ima šansu i da bude prva koja će pomoći Vojvodini.

LSV

- Ana Brnabić bi mogla da ostane zapamćena u modernoj istoriji Srbije ne samo kao prva premijerka nego i kao predsednica vlade koja je prva shvatila da Vojvodina nije problem nego rešenje i da APV iskoristi kao most između Srbije i EU. Naravno, poštovanjem Ustava i vraćanjem pokrajinskoj vladi na upravu onoga što se u Vojvodini zaradi pokazala bi i da na najbolji način razume i želi da primeni evropske vrednosti – ocenio je Kostreš.

Međutim, kako kaže, da li će iskoristiti šansu, vreme će pokazati.

 
(BILSV, 16. JUN 2017)



Iz medija | Utorak, 27. 02. 2018. | Komentara: 0

Nema zamke u EU strategiji, to je ozbiljna zamena teza

U Strategiji EU za Zapadni Balkan ne vidim nikakvu zamku za Srbiju, već je reč o redosledu i taksativno nabrojanim potezima koji se od Srbije očekuju - kaže u razgovoru za Dnevnik, predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, na pitanje da li je ta strategija realna ponuda Srbiji, ili zamka, puna prepreka koje Beograd ne može da preskoči.

Iz medija | Nedelja, 25. 02. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Biće nemira na severu Kosovu koji će ići na ruku Putinu

U narednom periodu biće dosta nemira na severu Kosova koji će ići na ruku Putinovoj administraciji, zato što će to dovesti do jačanja proruskih ekstremističkih snaga u samoj Srbiji. Izbijanje takvih nereda može se dogoditi i u Beogradu posle martovskih izbora, kaže u Intervjuu nedelje Radija Slobodna Evropa Nenad Čanak.
Iz medija | Četvrtak, 22. 02. 2018. | Komentara: 0

Rusija štiti one interese koji njoj odgovaraju, kao što je konfrontacija sa zapadom

 Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš gostujući u emisiji „Kontrasti“ televizije Al Jazzera, rekao je da nije siguran u ravnopravne partnerske odnose Srbije i Rusije. On nije uveren ni da Rusija ima želju da prepusti Srbiji donošenje odluka.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook