Imovina Vojvodine će biti vraćena uredbom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Četvrtak, 05. 01. 2012. | Komentara: 0

Imovina Vojvodine će biti vraćena uredbom

BEOGRAD – Vlada Srbije će, najverovatnije, sredinom februara usvojiti uredbu kojom će se Vojvodini vratiti u vlasništvo imovina VANU, RTV Vojvodine, Novosadskog sajma, Petrovaradinske tvrđave i veći deo Rudnika uglja Kovin - potvrdio je u sredu za ”Novosti” zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

Bojan Kostres

On navodi da je donošenja uredbe utanačio s predstavnicima vlade uoči novogodišnjih praznika.

Da li vraćanje imovine VANU podrazumeva i iseljenje ogranka SANU iz te zadužbine?

- To je politički najosetljivije imovinsko pitanje. Rešenje je da se i zgrada i legati vrate VANU, pa da se oni sa SANU dogovore o eventualnom zajedničkom stanovanju ili da SANU ostane u toj zgradi, a da se VANU obešteti.

Kako će biti regulisano pitanje zgrade RTV, porušene u bombardovanju?

- Zgrada jeste porušena, a vlasnik ogromnog placa do sada je bila Direkcija za imovinu Srbije. Dogovor je da ona tu imovinu prepusti APV.

Izgleda da neće biti lako rasplesti ni imovinu Rudnika Kovin, DP ”Gas” i Novosadskog sajma.

- Rudnik je već u postupku privatizacije kojom je obuhvaćen njegov manji deo. Tražićemo da Vojvodini pripadne neprivatizovani deo. Država će se odreći u našu korist dela vlasništva nad Sajmom, kao i nad DP ”Gas”.

(Večernje novosti, 05.01.2012.)



Iz medija | Ponedeljak, 26. 09. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: SVM glumata autonomaštvo

NOVI SAD - Republički poslanik i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš odbacio je optužbe Saveza vojvođanskih Mađara da je Liga izdala interese Vojvodine predlažući amandman na zakonski predlog o javnoj svojini kojim se predviđa da se deo vojvođanske imovine naknadno definiše uredbom Vlade.
Iz medija | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Pajtićeva vlada urušava institucije

NOVI SAD - Dešavanja oko takozvanih vojvođanskih amandmana na zakon o javnoj svojini dokaz su da izvršna vlast u Vojvodini u velikoj meri radi na destrukciji Skupštine Vojvodine i na taj način se, u stvari, rastaču pokrajinske institucije, a to je veoma opasan proces.
Iz medija | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina traži svoje

Intervju Nenada Čanka, predsednika LSV u nedeljniku NIN

BEOGRAD - On nije separatista. Da jeste znao bi šta treba da radi. Nije promenio ideologiju, i nije postao četnik. Bradu ne brije jer su mu zabranili - lekari, sve dok rane od ovčijih boginja u potpunosti ne zarastu. Da se on pita, ruski ambasador bi bio proteran, a Vojvodina bi imala autonomiju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook