Imovina Vojvodine će biti vraćena uredbom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Četvrtak, 05. 01. 2012. | Komentara: 0

Imovina Vojvodine će biti vraćena uredbom

BEOGRAD – Vlada Srbije će, najverovatnije, sredinom februara usvojiti uredbu kojom će se Vojvodini vratiti u vlasništvo imovina VANU, RTV Vojvodine, Novosadskog sajma, Petrovaradinske tvrđave i veći deo Rudnika uglja Kovin - potvrdio je u sredu za ”Novosti” zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

Bojan Kostres

On navodi da je donošenja uredbe utanačio s predstavnicima vlade uoči novogodišnjih praznika.

Da li vraćanje imovine VANU podrazumeva i iseljenje ogranka SANU iz te zadužbine?

- To je politički najosetljivije imovinsko pitanje. Rešenje je da se i zgrada i legati vrate VANU, pa da se oni sa SANU dogovore o eventualnom zajedničkom stanovanju ili da SANU ostane u toj zgradi, a da se VANU obešteti.

Kako će biti regulisano pitanje zgrade RTV, porušene u bombardovanju?

- Zgrada jeste porušena, a vlasnik ogromnog placa do sada je bila Direkcija za imovinu Srbije. Dogovor je da ona tu imovinu prepusti APV.

Izgleda da neće biti lako rasplesti ni imovinu Rudnika Kovin, DP ”Gas” i Novosadskog sajma.

- Rudnik je već u postupku privatizacije kojom je obuhvaćen njegov manji deo. Tražićemo da Vojvodini pripadne neprivatizovani deo. Država će se odreći u našu korist dela vlasništva nad Sajmom, kao i nad DP ”Gas”.

(Večernje novosti, 05.01.2012.)



Iz medija | Nedelja, 12. 06. 2011. | Komentara: 0

Još nedostaje politička volja da se Vojvodini vrati imovina

NOVI SAD - Predsednik Komisije Vlade Srbije zadužene za pripremu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, izjavio je za današnji Dnevnik da popis imovine AP Vojvodine postoji, ali da evidencija imovine nije ni neophodna ukoliko se novim zakonom definiše osnov za vraćanje imovine lokalnim samoupravama i Pokrajini.
Iz medija | Nedelja, 05. 06. 2011. | Komentara: 0

Obračun sa korenima fašizma u Srbiji

NOVI SAD - Uhapsili smo Mladića. Nije mnogo, ali veseli. Izručili smo Mladića. To je već bolje. Ali ni to nije mnogo, jer je u pitanju naša međunarodna obaveza. Srbija je, međutim, uradila nešto mnogo važnije. Zabranjena je neonacistička organizacija Nacionalni stroj i to je prvi put da je u Srbiji zabranjeno nešto što prouzrokuje zlo.
Iz medija | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Pronaći i mrežu Mladićevih saradnika

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića jeste veliki korak napred ka Evropskoj uniji, ali Mladića je trebalo uhapsiti zato što je on zločinac, a ne zato što je to uslov EU, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak gostujući na TV B92. Kako je naveo, sada je veoma bitno pronaći čitavu mreža saradnika, jer ne veruje da se Mladić krio sam.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook