Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.

"Čekali smo da se okonča rekonstrukcija Vlade, nakon čega je dogovoren sastanak našeg lidera s premijerom " rekao je Kostreš, te podsetio na to da je prilikom rekonstrukcije Vlade Srbije, odnosno izmena Zakona o ministarstvima, usvojen amandman Lige na osnovu kojeg su vraćanje imovine i izvornih prihoda lokalnim samoupravama i Pokrajini stvaljeni u nadležnost Ministarstva finansija kojim odnedavno rukovodi sam premijer.

"Reč je o zakonima čije donošenje je i ustavna obaveza, ali i koji su važni za nastavak procesa evrointegracija Srbije. I mi očekujemo da će ta pitanja nakon sastanka s premijerom biti konačno pokrenuta s mrtve tačke.
On je ponovio da će Liga insistirati na tome da se Vojvodini vrati vlasništvo, kako nad imovinom kojom trenutno upravljaju pokrajinski organi i institucije, tako i nad onom koja joj je oduzeta nakon puča 1988. godine.

"A tu podrazumevamo i železnice, i puteve, i telekom, i poštu i elektrodistribuciju... " naveo je on. Kostreš je rekao i da njegova stranka neće odustati od zahteva za obeštećenje Vojvodine zbog privatizacije NIS-a, iako je ta inicijativa već 19 puta odbačena u pokrajinskom parlamentu. On je naveo i da će tema razgovora s premijerom u petak biti i formiranje vojvođanske policijske uprave, dodavši da je reč tek o drugačijoj organizaciji policije, kojom bi se poboljšala njena efikasnost u Pokrajini.

(Dnevnik, 23. 03. 2011.)




Iz medija | Četvrtak, 15. 02. 2018. | Komentara: 0

Smišljeno podmeću priču o otcepljenju Vojvodine, a mi ga i nećemo

Srbija munjevitom brzinom stoji u mestu. Da ona negde ide verovatno bi negde stigla. Ustvari, nju razvlače između Zapada i Istoka, ističe predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući na televiziji Balkan info napomenuo da je upravo zbog tog rascepa između istoka i zapada Srbija u komplikovanoj ekonomsko-političkoj situaciji.
Iz medija | Četvrtak, 08. 02. 2018. | Komentara: 0

Blato sa cipela treba ostaviti ispred vrata EU

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i skupštinskog Odbora za evrointegracije Nenad Čanak ponovio je da ne postoje značajna i manje značajna poglavlja i dok se sva ne otvore dotle nema ulaska u Evropsku uniju. Gostujući u Jutarnjem programu Pink televizije, rekao je da je otvoreno 12 od 35 poglavlja, a tri su u najavi, pa ostaje da se vidi šta će se tu događati.
 
Iz medija | Subota, 27. 01. 2018. | Komentara: 0

Putinov režim dodaje zapaljene fitilje balkanskom buretu baruta

Nisam rekao da su Rusi ubili Olivera Ivanovića, nego da se interes Putinovog režima poklapa sa destabilizacijom regiona kojoj ovakva politička ubistva sigurno idu naruku – ocenjuje u razgovoru za „Danas“ Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, u odgovoru na pitanje da li je politički i društveni odgovorno tvrditi da se interes Rusije poklapa sa ubistvom kosovskog političara, bez navođenja konkretnih dokaza.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook