Novom Sadu potrebna reorganizacija komunalnog sektora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Sreda, 20. 04. 2016. | Komentara: 0

Novom Sadu potrebna reorganizacija komunalnog sektora

NOVI SAD – List Blic objavio je danas uporedno odgovore na ista pitanja dvojice kandidata za gradonačelnika Novog Sada - kandidata Lige socijaldemokrata Vovjodine Dušana Bajića i kandidata DSS-a Borka Ilića. U nastavku pročitajte odgovore Dušana Bajića:

Zašto bi neko glasao za vas?

- Menadžer sam i ceo svoj radni vek kao ekonomista bavim se povećanjem prihoda i dovođenjem svake firme za koju radim do nivoa profitabilnosti. A svako gradsko preduzeće takvo treba da bude. Više od 30 godina sam u komunalnoj privredi, u komunalnom sektoru u ovom gradu i tačno znam svaki problem i šta je potrebno uraditi.

Koji je najveći problem u Novom Sadu i kako ga rešiti?

- Novom Sadu je hitno potrebna temeljna reorganizacija kompletnog komunalnog sektora i gradske uprave. Potrebno je dovesti profesionalce, i ukoliko firma koju preuzimaju ne napreduje ili, još gore, nazaduje, svojom ličnom imovinom moraju garantovati uspeh.

Šta je najgore što je učinjeno u Novom Sadu?

- To što aktuelna vladajuća većina ne zna šta je bavljenjem gradom i ne zna šta je gradska politika. Oni su učešće u vlasti ili zloupotrebili ili upotrebili u lične promocije, u jačanje svojih stranaka a ne u bavljenje komunalnim sistemom što je osnova svake lokalne vlasti.

(BILSV, 20. 04. 2016)




Iz medija | Ponedeljak, 23. 12. 2013. | Komentara: 0

Čanak: Statut APV izrastao na lošem Ustavu

NOVI SAD - Da li je šest meseci dovoljno dug period da se, prema odluci USS, načine korekcije Statuta, to znaju stručnjaci za ustavno pravo i ljudi koji se tim pitanjima bave. Moj lični utisak je da nema mnogo manevarskog prostora za suštinske promene Statuta APV, ni za promene na duži rok, jer je on izrastao na brzo i loše sklepanom Ustavu – rekao je u intervjuu za Večernje novosti predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Iz medija | Ponedeljak, 25. 11. 2013. | Komentara: 0

Čanak: Do smene vlasti u Vojvodini ne može bez lomova

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da do smene vlasti u Vojvodini ne može da dođe bez ozbiljnih lomova, ali je kritikovao Savez vojvođanskih Mađara zato što je u nekim vojvođanskim gradovima "pretrčao na drugu stranu", a zadržao "poklone" Demokratske stranke koje je dobio da to ne čini.
Iz medija | Subota, 23. 11. 2013. | Komentara: 0

Čanak: Srbija u stanju nadanja, ali čuda nema

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenjuje da se Srbija nalazi u stanju nadanja da će nekim čudom biti bolje, ali da nikakvog čuda nema, već samo činjenice da je ova vlada uradila mnoge stvari koje prethodna nije, a da se Aleksandar Vučić, uprkos svim njihovim konfrontacijama, pokazao kao čovek koji drži reč.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook