Olenik: Pobeda opozicije u Novom Sadu ozbiljno bi uzdrmala naprednjačku vlast

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Pobeda opozicije u Novom Sadu ozbiljno bi uzdrmala naprednjačku vlast

NOVI SAD / BEOGRAD – Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik izjavio je da postoji veza između predstojećih izbora i dovođenja novog rukovodstva Pokrajinske vlade, na čijem čelu je sada Maja Gojković, a jedna od njenih zamenica Sandra Božić. On u izjavi za NIN naglašava da, u suštini, kadrovi SNS upućivanje u Vojvodinu doživljavaju kao kaznu, imajući u vidu da bi vladajuća stranka najradije ukinula autonomiju pokrajine.

LSV

- Međutim, nakon što je doneta, po meni štetna, odluka dela opozicije da bojkotuje izbore u Beogradu, najveći grad u kojem opozicija može da ostvari pobedu i ozbiljno uzdrma vlast je upravo Novi Sad. Imena Maje Gojković i Sandre Božić imaju određenu važnost za glasače nacionalističke orijentacije, a istovremeno promenom rukovodstva se donekle prekrivaju sve afere i mrlje koje je za sobom ostavila prethodna pokrajinska administracija. Ovo je pokušaj da se neko bitan dovede u Novi Sad ko može da pruži dostojan otpor udruženoj opoziciji - kaže Olenik.

On ističe da bi pobeda opozicije u Novom Sadu imala efekat koji bi se osetio i van ovog grada, te da to stavlja još veći značaj na predstojeće izbore.

- Gubitak Novog Sada bi imao i psihološki efekat, jer bi, ne samo glasači opozicije već i glasači vlasti, shvatili da je kraj blizu. Bez neke velike krađe, vlast ne može da zadrži velike gradove. Pitanje je samo gde i kada će taj proces krenuti - naglašava Olenik.

Kako dodaje, u ovom trenutku se po političkoj težini ne mogu porediti Novi Sad i Pokrajinska vlada.

- U bilo kakvom sukobu, u svakoj varijanti je Novi Sad pobednik. Ima više ovlašćenja i raspolaže sa više novca nego Pokrajina, što je samo po sebi apsurdno, ali govori dosta o stanju autonomije Vojvodine - naglašava Olenik. 

(SzILSV-Vojvođаni, 20.5.2024)




Iz medija | Subota, 21. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Očekujem da zakon o imovini bude u Skupštini pre letnje pauze

NOVI SAD - Komisija za izradu nacrta zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava radi punim kapacitetom i razmatraju se svi predlozi, od onih koji dolaze od Stalne konferencije gradova i opština do političkih stranaka. 
Iz medija | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Vojvodini vratiti svu imovinu

NOVI SAD " Potpredsednica Skupštine Vojvodine i visoka funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine, Maja Sedlarević, ukazala je u intervjuu za Vojvođanski magazin da su se konačno stvorili uslovi za usvajanje zakona o prihodima i imovini AP Vojvodine, podsetivši da LSV još od poslednjih izbora 2008. godine insistira na njihovom donošenju.
Iz medija | Subota, 30. 04. 2011. | Komentara: 0

Anulirati posledice Miloševićevog puča iz 1988.

NOVI SAD - Članovi novoformirane devetočlane Radne grupe za donošenje zakona o svojini Republike Srbije dobili su zadatak da, do kraja praznika, prouče nekoliko već pripremljenih dokumenata u vezi sa vraćanjem imovine pokrajini i lokalnim samoupravama i da na prvi sledeći sastanak dođu sa pripremljenim predlozima, najavio je u intervjuu za "Politiku" predsednik te radne grupe Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook