Predlozi LSV kod Dulića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Predlozi LSV kod Dulića

NOVI SAD - Iako se u javnosti donedavno čulo dosta primedbi na Predlog zakona o Prostornom planu Srbije za period od 2010. do 2020. godine, stiglo je tek tridesetak amandmana na taj tekst, a Liga socijaldemokrata Vojvodine je predložila jedan.

Portparolka LSV Aleksandra Jerkov objašnjava za Dnevnik da su predstavnici stranke prošle sedmice imali sastanak sa resornim ministrom Oliverom Dulićem i da je dogovoreno da eksperti iz njegovog tima razmotre predloge ligaša.

"Odgovor na pitanje šta je prihvatljivo a šta ne možda ćemo dobiti već danas. Želeli smo da izbegnemo podnošenje amandmana, paspravu o njima i glasanje, pa smo odlučili da svoje zamerke iznesemo u direktnom razgovoru s ministrom. Očekujemo dogovor i da će predlagač amandmana koje smo inicirali biti Vlada ili resorni odbor da bi postali sastavni deo samog predloga " objasnila je Aleksandra Jerkov. Jedinim amandmanom koji je stigao iz Lige zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš predlaže u delu koji se odnosi na održivi razvoj ekonomije, transporta i infrastrukture, da se u slučaju izgradnje objekta za preradu sirove nafte na Dunavu, kao neophodan preduslov mora izgraditi magistralni naftovod za snabdevanje ovog objekta sirovom naftom, kao produžetak naftovoda JP "Transnafta" Pančevo.

(BILSV/Dnevnik, 27. 10. 2010.)




Iz medija | Nedelja, 02. 03. 2014. | Komentara: 0

Nenad Čanak: Srbija 16. marta bira ustavotvornu skupštinu

NOVI SAD – Svaki izbori za Narodnu skupštinu su važni jer je ona, sticajem okolnosti, jedino zakonodavno telo u Srbiji. Međutim, izbori 16. marta će biti od posebnog značaja zbog toga što će se u mandatu tog novog saziva parlamenta menjati i Ustav Srbije, kaže za „Dnevnik” predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Iz medija | Četvrtak, 20. 02. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Politika nije izbor između dobra i zla

Posle višenedeljnih priprema i razgovora koji su usledili posle izlaska Borisa Tadića iz Demokratske stranke, na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine formiran je politički blok za izbore 1. marta. Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kaže za Novi magazin da je koalicija koju čine LSV, Tadićeva Nova demokratska stranka i Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića okupljena oko jasne ideje: „Ponuditi što je moguće efikasniji program ekonomskog oporavka zemlje, koji je nemoguć bez političkih promena; političke promene su nemoguće bez promene Ustava.
Iz medija | Subota, 15. 02. 2014. | Komentara: 0

Čanak: I Tadić saglasan o promeni Ustava

NOVI SAD – Naša motivacija je okupljanje razjedinjenih građanskih snaga i potreba da se stvori alternativa ne samo ovoj vlasti nego i ovakvoj opoziciji. Da se formira jedna zdrava snaga.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook