Udruženje antifašista: Naš grad se zove Zrenjanin

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Petak, 02. 03. 2018. | Komentara: 0

Udruženje antifašista: Naš grad se zove Zrenjanin

ZRENJANIN - Udruženja antifašista Zrenjanina reagovalo je povodom odluke gradske vlasti da od Ministarstva za lokalnu samoupravu zatraži saglasnost i mišljenje o proceduri naglašavajući da se njihov grad zove i zvaće se Zrenjanin, kao i da se oštro se protive ideji o promeni naziva grada.

LSV

U pisanoj izjavi, koju je preneo i list Danas, piše i da je Zrenjanin bio mesto u kojem se dobro živelo od svoga rada, bez obzira na ime, prezime, versku ili nacionalnu pripadnost, podsećaju u ovom udruženju i kažu da tu atmosferu treba sačuvati.

– U danima kada naš grad ekonomski posrće, pada ispod republičkog proseka u svim ekonomskim parametrima, pitanje promene imena Zrenjanina je kranje nepotrebno stavljeno na dnevni red. Okupimo se oko ideje napretka, a ne ideje podela. Nađimo ono što nas povezuje, a ne ono što nas razdvaja. Iz tih razloga, ponovo snažno kažemo  ne promeni imena grada Zrenjanina – navodi zrenjaninski poslanik Aleksandar Marton, predsednik Udruženja antifašista Zrenjanina.

Prema njegovom mišljenju, nedopustivo je olako poigravanje sa tekovinama antifašističke borbe.

– Narodni heroj Žarko Zrenjanin jedan je od nasvetlijih primera pokreta otpora idejama Adolfa Hitlera i njegovih sledbenika. U godinama pogroma, holokausta i apsolutne dominacije politike “krvi i tla“, Žarko Zrenjanin se hrabro borio i u toj borbi i poginuo. Najveći banatski grad imao je čast poneti njegovo slavno ime – smatra Marton.

(BILSV, 02.03.2018)



Iz medija | Nedelja, 12. 06. 2011. | Komentara: 0

Još nedostaje politička volja da se Vojvodini vrati imovina

NOVI SAD - Predsednik Komisije Vlade Srbije zadužene za pripremu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, izjavio je za današnji Dnevnik da popis imovine AP Vojvodine postoji, ali da evidencija imovine nije ni neophodna ukoliko se novim zakonom definiše osnov za vraćanje imovine lokalnim samoupravama i Pokrajini.
Iz medija | Nedelja, 05. 06. 2011. | Komentara: 0

Obračun sa korenima fašizma u Srbiji

NOVI SAD - Uhapsili smo Mladića. Nije mnogo, ali veseli. Izručili smo Mladića. To je već bolje. Ali ni to nije mnogo, jer je u pitanju naša međunarodna obaveza. Srbija je, međutim, uradila nešto mnogo važnije. Zabranjena je neonacistička organizacija Nacionalni stroj i to je prvi put da je u Srbiji zabranjeno nešto što prouzrokuje zlo.
Iz medija | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Pronaći i mrežu Mladićevih saradnika

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića jeste veliki korak napred ka Evropskoj uniji, ali Mladića je trebalo uhapsiti zato što je on zločinac, a ne zato što je to uslov EU, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak gostujući na TV B92. Kako je naveo, sada je veoma bitno pronaći čitavu mreža saradnika, jer ne veruje da se Mladić krio sam.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook