Izazovi vođenja u obrazovanju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 11. 2012. | Komentara: 0

Izazovi vođenja u obrazovanju

KIKINDA/SARAJEVO – Direktor Ekonomsko-trgovinske škole u Kikindi, Tomislav Bartolić, inače član Gradskog odbora LSV Kikinda i predsednik Saveta za sport LSV sa još 15 kolega, prisustvovao je u Sarajevu na prvoj regionalnoj konferenciji direktora osnovnih i srednjih škola jugoistočne Evrope sa temom „Izazovi vođenja“.

LSV

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom ESHA (European School Heads Association) čiji su neki od ciljeva : razmatranje i razvijanje mišljenja o inovativnom obrazovanju školskog rukovodstva, uticanje na politiku evropskih institucija i promovisanje međunarodne razmene i saradnje. Bartolić, koji je na konferenciji ispred Društva direktora škola Srbije, istakao je da ta konferencija predstavlja velik korak napred ka obnavljanju kontakata pokidanih devedesetih godina. Prisutni su tokom tri dana razmenili iskustva i znanja iz struke, uporedili obrazovne sisteme država u regionu i dogovorili oko naredne saradnje škola.
– Ova konferencija je veoma značajna i dobar je pokazatelj da obrazovni sistemi država u regionu  imaju iste probleme, pogotovo taj da su centralizovani. Probleme u sistemu obrazovanja je teško otkloniti, te je veoma važno da se oni prevazilaze zajedničkim radom država u regionu. Očekujem da će praksa ovakvih konferencija umnogome tome doprineti,  a da se ozbiljno radi govori i podatak da su već zakazane i naredne dve i to 2013. U Crnoj Gori i  2014. U Hrvatskoj – izjavio je Bartolić.

(BILSV, 29. 11. 2012.)



Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 06. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš uputio telegram ambasadorima povodom 80. godišnjice savezničkog isrkcavanja u Normandiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je, povodom 80. godišnjice iskrcavanja savezničkih trupa na obale Normandije, telegram ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Australije, Belgije, Češke, Slovačke, Holandije, Grčke, Poljske i Norveške.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook