Ako bude poziva, ići ćemo na razgovor

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 09. 04. 2014. | Komentara: 0

Ako bude poziva, ići ćemo na razgovor

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Danas da su ligaši spremni da prisustvuju razgovorima oko formiranja nove vlade Republike Srbije, ako budu zvanično pozvani.

LSV

Na pitanje Danasa da li će LSV podržati program Aleksandra Vučića, Kostreš je odgovorio da je rano govoriti o tome, jer je lider SNS prošlog vikenda izneo „samo konture, ali ne i detalje programa“.

A, Večernje novosti danas pišu da nakon dogovora o učešću Saveza vojvođanskih Mađara u republičkoj vlasti rastu izgledi da se i u Vojvodini održe vanredni izbori. Komentarišući trenutnu situaciju, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš  je za taj list ukazao da se predstavnici Demokratske stranke, Lige i SVM-a još nisu sastali posle republičkih izbora, održanih 16. marta.

- Mi uporno ponavljamo svojim koalicionim partnerima da moramo da razgovaramo o prioritetima naše administracije i eventualnoj rekonstrukciji pokrajinske vlade. Ali, ako se s tim u vezi ne dogovorimo, onda ni vanredni izbori nisu daleko – istakao je Kostreš za Novosti.

On je ocenio da demokrate, s Bojanom Pajtićem na čelu, očigledno nemaju više ni snagu ni autoritet, ali "zato imaju strašne lomove u sopstvenoj stranci".
 
(BILSV, 09.04.2014)



Izjave | Subota, 02. 07. 2011. | Komentara: 0

Ukidanje upravnih odbora zavisi od vlade

BEOGRAD - Komentarišući mogućnost ukidanja upravnih odbora javnih preduzeća, predsednik Upravnog odbora JAT Dušan Bajić, rekao je za Blic da UO upravlja poslovanjem preduzeća, a ne kontroliše ga.
Izjave | Petak, 01. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakoni o javnoj svojini i restituciji će biti usklađeni

NOVI SAD - Reagujući na pojedine ocene da bi zakon o restituciji trebalo doneti pre ili barem istovremeno sa zakonom o javnoj svojini, kako bi se sprečilo da opštine postanu obveznici institucija i da vraćaju imovinu koju je država oduzela vlasnicima, predsednik radne grupe Vlade Srbije za izradu nacrta zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, kaže za RTS da predstavnici mreže za restituciju ne treba da budu zabrinuti.
Izjave | Četvrtak, 30. 06. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Zaštita interesa građana Vojvodine

NOVI SAD - Poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da bi cilj eventualnog stvaranja neformalne grupe vojvođanskih poslanika u Skupštini Republike Srbije, bila zaštita interesa građana Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook