Ako mogu opštine, što ne može Vojvodina da ima poresku upravu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 11. 2013. | Komentara: 0

Ako mogu opštine, što ne može Vojvodina da ima poresku upravu

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je za današnju Politiku da otpor opozicije prema Predlogu platforme za finansiranje nadležnosti Vojvodine zapravo proizilazi iz činjenice da nekome ne odgovara prekidanje dalje centralizacije i samovolje kada je o finansiranju Pokrajine reč.

LSV

- Znate, kad god se spomene neko pitanje koje je važno za Vojvodinu, onda se to tumači kao napad na državu.To je notorna glupost. Ako nije problem da lokalne samouprave imaju administrativne kapacitete i svoje lokalne poreske uprave, da recimo Novi Sad prikuplja poreze po osnovu imovine, zašto bi bio problem da postoji i pokrajinska poreska uprava, kada imamo kapacitete za to – upitao je on.

- Jedino što nekome smeta je to što bi finansiranje Pokrajine tada bilo nezavisno od ministra finansija koji je do sada odlučivao da li će nam prebaciti pare, ili neće. Znači, dinamika prenosa sredstava ne bi zavisila od volje jednog čoveka – naglašava Branislav Bogaroški.

(BILSV, 02.11.2013)



Izjave | Subota, 04. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani Srbije imaju pravo na evropsku budućnost i bolji život

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisati evropski predlog za Kosovo jer je to, kako je rekao, podrška normalnom životu. U suprotnom bi, prema njegovim rečima, bio sprečen ekonomski napredak.
Izjave | Petak, 03. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

Istoričar dr Milivoj Bešlin smatra da događanja na sednici Skupštine Srbije potvrđuju da „živimo neprekidno u jednom rijaliti šou programu neprekidno“.
Izjave | Ponedeljak, 30. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Prihvatiti francusko-nemački predlog, EU nema alternativu

Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za prihvatanje evropskog predloga o Kosovu, jer smatra da ulazak Srbije u Evropsku uniju nema alternativu, izjavio je predsednik LSV Bojan Kostreš i poručio da "između racija i emocija, moramo da izaberemo racio".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook