Ako mogu opštine, što ne može Vojvodina da ima poresku upravu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 11. 2013. | Komentara: 0

Ako mogu opštine, što ne može Vojvodina da ima poresku upravu

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je za današnju Politiku da otpor opozicije prema Predlogu platforme za finansiranje nadležnosti Vojvodine zapravo proizilazi iz činjenice da nekome ne odgovara prekidanje dalje centralizacije i samovolje kada je o finansiranju Pokrajine reč.

LSV

- Znate, kad god se spomene neko pitanje koje je važno za Vojvodinu, onda se to tumači kao napad na državu.To je notorna glupost. Ako nije problem da lokalne samouprave imaju administrativne kapacitete i svoje lokalne poreske uprave, da recimo Novi Sad prikuplja poreze po osnovu imovine, zašto bi bio problem da postoji i pokrajinska poreska uprava, kada imamo kapacitete za to – upitao je on.

- Jedino što nekome smeta je to što bi finansiranje Pokrajine tada bilo nezavisno od ministra finansija koji je do sada odlučivao da li će nam prebaciti pare, ili neće. Znači, dinamika prenosa sredstava ne bi zavisila od volje jednog čoveka – naglašava Branislav Bogaroški.

(BILSV, 02.11.2013)



Izjave | Utorak, 29. 11. 2022. | Komentara: 0

Mrnuštik: Deca nisu igračke, žene nisu pokretne materice

Deca nisu igračke da se mogu deliti kako tvrde Dveri, niti smo mi žene pokretne materice da nas tako posmatraju. Dalje ruke od naših reproduktivnih prava, dalje ruke od naših materica. Neće moći i neće vam proći, kaže članica Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Mrnuštik
Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vreme je da ponudimo vrednosnu i političku alternativu Vučiću i njegovim saveznicima

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio jie da je najava Ivice Dačića da će obilaznica oko Beograda poneti ime Milutina Mrkonjića u skladu sa svime što nam se događa, te da je pitanje dana kada će rehabilitovati Slobodana Miloševića.
Izjave | Petak, 25. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je deo Srbije, nacionalističke ideje treba sankcionisati

Komentarišući šal Viktora Orbana, na kojem je prikazana velika Mađarska koja obuhvata teritorije Hrvatske, Slovačke, Rumunije, Ukrajine i Vojvodine, ali i druge slične incidente mađarskog premijera, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da je Vojvodina deo Srbije, a da se nacionalističke ideje moraju sankcionisati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook