Ako mogu opštine, što ne može Vojvodina da ima poresku upravu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 11. 2013. | Komentara: 0

Ako mogu opštine, što ne može Vojvodina da ima poresku upravu

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je za današnju Politiku da otpor opozicije prema Predlogu platforme za finansiranje nadležnosti Vojvodine zapravo proizilazi iz činjenice da nekome ne odgovara prekidanje dalje centralizacije i samovolje kada je o finansiranju Pokrajine reč.

LSV

- Znate, kad god se spomene neko pitanje koje je važno za Vojvodinu, onda se to tumači kao napad na državu.To je notorna glupost. Ako nije problem da lokalne samouprave imaju administrativne kapacitete i svoje lokalne poreske uprave, da recimo Novi Sad prikuplja poreze po osnovu imovine, zašto bi bio problem da postoji i pokrajinska poreska uprava, kada imamo kapacitete za to – upitao je on.

- Jedino što nekome smeta je to što bi finansiranje Pokrajine tada bilo nezavisno od ministra finansija koji je do sada odlučivao da li će nam prebaciti pare, ili neće. Znači, dinamika prenosa sredstava ne bi zavisila od volje jednog čoveka – naglašava Branislav Bogaroški.

(BILSV, 02.11.2013)



Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.
Izjave | Sreda, 29. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani se bore za bolju i bogatiju Vojvodinu

Resetovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani je deo procesa smene generacija, a mladi i obrazovani ljudi, koji nameću svoje ideje, preuzeli su stranku. Ta obnovljena Liga treba da pošalje poruku da se mi borimo za bolju i bogatiju Vojvodinu, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook