APV traži utvrđivanje svog udela u EPS-u

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2016. | Komentara: 0

APV traži utvrđivanje svog udela u EPS-u

NOVI SAD - Pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku Dragan Budošan najavio je danas da će ta institucija pokrenuti inicijativu za utvrđivanje udela Vojvodine u Elektroprivredi Srbije (EPS). Budošan je za Radio-televiziju Vojvodine objasnio da je osnov za takav zahtev nedavno gašenje Elektrovojvodine i njeno pripajanje EPS-u.


– Na osnovu te odluke Vojvodina ima pravo da zatraži utvrđivanje svog udela u ukupnoj imovini EPS-a – kazao je pomoćnik resornog pokrajinskog sekretara. Budošan je podsetio da su imovinu Elektrovojvodine stvarali građani Vojvodine i da je vojvođanska administracija dizala kredite i zaduživala se kako bi se izgradio elektro-energetski sistem u Pokrajini.

– Pokrajinski sekretarijat će u odgovarajućoj formi svoj zahtev uputiti Pokrajinskom javnom pravobranilaštvu, koje je zaduženo za zaštitu imovine Vojvodine – istakao je Budošan. On je poručio i da ovo nije političko pitanje i da ne treba da zavisi od toga koje stranke sede u Banovini.
– Zadatak Pokrajinske vlade je da štiti interese građana Vojvodine, a utvrđivanje udela njihove imovine u EPS-u je svakako u interesu svakog građanina – rekao je Budošan.

 
(BILSV, 14. 04. 2016)



Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Da li je Vučić svestan posledica po građane ako ne reši problem Kosova?

Odgovarajući na pitanje „Danasa“ o tome što predsednik države kaže da ne ide u prodavnicu redovno ali da zna cene gotovo svega, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je rekao da ga više interesuje da li je Vučić svestan posledica po građane ako ne reši problem Kosova
Izjave | Nedelja, 12. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U martu raskidamo koaliciju sa SNS-om u Novom Sadu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da će LSV raskinuti koaliciju sa Srpskom naprednom strankom u Novom Sadu.
Izjave | Utorak, 07. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ulazak u EU značio bi bolji i kvalitetniji život građana

Prihvatanje francusko-nemačkog plana o Kosovu za građane i građanke Srbije značilo bi bolji i kvalitetniji život i evropske integracije, izjavio je za zrenjaninsku KTV predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook