APV traži utvrđivanje svog udela u EPS-u

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2016. | Komentara: 0

APV traži utvrđivanje svog udela u EPS-u

NOVI SAD - Pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku Dragan Budošan najavio je danas da će ta institucija pokrenuti inicijativu za utvrđivanje udela Vojvodine u Elektroprivredi Srbije (EPS). Budošan je za Radio-televiziju Vojvodine objasnio da je osnov za takav zahtev nedavno gašenje Elektrovojvodine i njeno pripajanje EPS-u.


– Na osnovu te odluke Vojvodina ima pravo da zatraži utvrđivanje svog udela u ukupnoj imovini EPS-a – kazao je pomoćnik resornog pokrajinskog sekretara. Budošan je podsetio da su imovinu Elektrovojvodine stvarali građani Vojvodine i da je vojvođanska administracija dizala kredite i zaduživala se kako bi se izgradio elektro-energetski sistem u Pokrajini.

– Pokrajinski sekretarijat će u odgovarajućoj formi svoj zahtev uputiti Pokrajinskom javnom pravobranilaštvu, koje je zaduženo za zaštitu imovine Vojvodine – istakao je Budošan. On je poručio i da ovo nije političko pitanje i da ne treba da zavisi od toga koje stranke sede u Banovini.
– Zadatak Pokrajinske vlade je da štiti interese građana Vojvodine, a utvrđivanje udela njihove imovine u EPS-u je svakako u interesu svakog građanina – rekao je Budošan.

 
(BILSV, 14. 04. 2016)



Izjave | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Više pokrajinske imovine nego do sada

NOVI SAD - Novi zakon o javnoj svojini, čiji bi nacrt trebalo da bude usaglašen u narednih dvadeseak dana ne predviđa da se Vojvodini vrati sva imovina po Ustavu iz 1974. godine, pišu današnje Večernje novosti. Ovo mišljenje definitivno je preovladalo u dosadašnjim konsultacijama predsednika radne grupe Bojana Kostreša sa predstavnicima stranaka vlasti, navodi taj list.
Izjave | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: O imovini i restituciji pre letnje pauze

NOVI SAD - Zakoni o restituciji i o javnoj svojini trebalo bi da budu usvojeni u republičkom parlamentu do letnje pauze - izjavio je za Dnevnik predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

NOVI SAD - Predlog Zakona o javnoj svojini trebalo bi da bude upućen na osvajanje Skupštini Srbije do leta, čim se usaglase preostala politička pitanja, najavili su juče potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić i predsednik Radne grupe za izradu Zakona o imovini i prihodima Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš, javlja RTV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook