Autonomija univerziteta neprikosnovena vrednost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 10. 04. 2015. | Komentara: 0

Autonomija univerziteta neprikosnovena vrednost

NOVI SAD – Članica Predsedništva LSV-a Maja Sedlarević ocenila je u izjavi za NS Reporter da autonomija univerziteta jeste i mora biti neprikosnovena vrednost i obaveza.

LSV

– Mešanje politike i univerziteta nije dobro niti poželjno. Duboko sam uverena da biste mogli naći još niz primera mešanja politike u rad univerziteta, naročito desničarskih organizacija. Važnije je, međutim, napraviti jasnu distinkciju toga šta jeste, a šta nije mešanje politike. Jedno su tribine i polemike koje mogu biti čak i poželjne na univerzitetu. To je šansa da se s mladim, obrazovanim ljudima razgovara i da se odgovara na njihova pitanja, a među njima nisu samo simpatizeri neke stranke. Na kraju krajeva, i studentski protesti protiv Miloševića krenuli su s fakulteta, od samih studenata. I sama sam bila vrlo aktivna učesnica studentskog protesta 1996/97. godine. Ali, to su bile stotine i hiljade studenata koji su se organizovali, razgovarali, debatovali, na različite načine iskazivali svoje stavove, neslaganje i pobunu – istakla je Sedlarevićeva. 

Ona kaže i da se mora napraviti jasna distinkcija između različitih aktivnosti i aktera.

– Ne bih ovo što sam navela nikad poredila sa slučajem kada neko sebi da za pravo da u ime svih studenata, ili većine njih, govori na nekom mitingu. Kada neki student ili profesor, nebitno, bilo je raznih slučajeva, dozvoli sebi da bude instrumentalizovan u dnevnopolitičko-mitingaške svrhe. Ono što sa sigurnošću mogu reći, to je da LSV, iako ima jake stranačke organizacije mladih, poput Omladine LSV-a, veoma vodi računa o tome da se mladim ljudima i studentskoj populaciji obraća primereno i ne ugrožavajući autonomiju univerziteta ni na koji način – zaključila je Sedlarevićeva.

(BILSV, 10. 04. 2015)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.
Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook