Bešlin: Zapad je rešen da u svom dvorištu reši sve konflikte, Rusija dugo neće biti akter u međunarodnim odnosima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Zapad je rešen da u svom dvorištu reši sve konflikte, Rusija dugo neće biti akter u međunarodnim odnosima

BEOGRAD – Istoričar dr Milivoj Bešlin, jedan od potpisnika apela za prihvatanje evro-američkog sporazuma o Kosovu, istakao je da nije siguran da je taj sporazum istorijska šansa koja se nalazi pred Srbijom, ali da je svakako reč o veoma važnom procesu koji se dešava.

LSV

– Na žalost mi živimo u istorijskim vremenima i svaka nam je nekako godina i svaki izbor istorijski, nisam siguran da je ovde reč o istorijskoj šansi, ali svakako jeste reč o jednom užasno važnom procesu koji se sada dešava. Dakle, mi vidimo finale zahvaljujući novim geopolitičkim okolnostima zbog kojih je došlo zbog ruske agresije na Ukrajinu, vidimo spremnost Zapada da ubrza rešavanje zamrznutog konflikta na Kosovu i činjenica da je Rusija, do agresije na Ukrajinu igrala odeđenu i ne tako malu ulogu u kosovskom sporu, odnosno u sporu između Srbije i Kosova, prestala da bude akter u međunarodnim odnosima. Dakle, ona je sada vinovnik jednog užasnog istrebljivačkog rata i izolovana je potpuno i verovatno još vrlo dugo neće biti akter u međunarodnim odnosima i Zapad je rešen da obezbedi bokove i da na neki način zatvori u svom dvorištu sve zamrznute konflikte – rekao je Bešlin u „Dnevniku“ televizije Nova.
 
(SzILSV, 07.03.2023) 



Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Skupština Vojvodine treba da se izjasni o agresiji Rusije na Ukrajinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine bi mogla da pokrene pred vojvođanskim parlamentom zvaničnu osudu podrške agresije Rusije na Ukrajinu i time da Skupština APV podrži ukrajinsku zajednicu u Vojvodini, izjavio je pokrajinski poslanik LSV Saša Šućurović. 
Izjave | Sreda, 22. 06. 2022. | Komentara: 0

Srbija da izabere stranu civilizovanog sveta

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je vlast u Srbiji najgora na svetu jer još nije uvela sankcije. Gostujući na N1 televiziji, on je rekao i da je prepun prezira prema „konkurenciji vlasti, koja sebe laskavo naziva opozicijom“, jer im je trebalo 72 dana da primete da je počeo rat u Ukrajini.
Izjave | Ponedeljak, 20. 06. 2022. | Komentara: 0

Marton: Da je Tadić branio NIS kao što brani Kosovo, građani Srbije danas ne bi strepeli

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton osvrnuo se na najnovije političke stavove bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Marton je u tvitu napisao da se za vreme Tadića Srbija odrekla Naftne industrije Srbije, a sada on govori kako se država nikada neće odreći Kosova. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook