Bez promene Ustava nema boljitka za građane Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 16. 06. 2013. | Komentara: 0

Bez promene Ustava nema boljitka za građane Vojvodine

NOVI SAD - Ja se nadam da će, ukoliko dobijemo datum za početak pregovora sa Evropskom unijom, to značiti boljitak za Republiku Srbiju, pa samim tim i Vojvodinu.

LSV

Ali Vojvodina, sa ovim ustavnim položajem koji ima i sa ovim ingerencijama, definitivno ne može ići napred onim tempom koji bi odgovarao njenim građanima - rekao je predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški odgovarajući na pitanje "Da li će Vojvodina ponovo biti "lokomotiva razvoja Srbije" posle dobijanja datuma" u anketi emisije "Politbiro" RTV-a.

- Mi faktički u poslednjih 20 godina krckamo ono što smo stvorili od 1974. do 1989. godine i, ne bude li bitne pormene Ustava i ustavnih nadležnosti, bojim se da ništa bitno neće ni biti promenjeno u životu građana Vojvodine - zaključio je Bogaroški.

(BILSV, 16.06.2013)



Izjave | Nedelja, 17. 07. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Ko god negira genocid, radi pripremu na tome da se on ponovi

Lider Lige socijalista Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je za televiziju Hayat da bi Srbi premijera Crne Gore Dritana Abazovića, premeštali u pet različitih masovnih grobnica da se on zatekao u Srebrenici u julu 1995. godine. Čanak za Srebrenicu kaže kako je to opekotina i rana, koja ne može da zaraste, nego da čovjek sa njom mora da živi.

Izjave | Nedelja, 17. 07. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Ne treba nam ruski lobista u Vladi Srbije

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da, ukoliko se ministri buduće Vlade Srbije budu birali po znanju i sposobnosti, onda tu svakako neće biti mesta za ambicije „maminih i tatinih sinova“.
Izjave | Subota, 09. 07. 2022. | Komentara: 0

Ekstremno desne grupe instruirane iz Moskve rade na destabilizaciji Srbije

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozdravio je što su komunalne službe uklonile „Z“ simbole sa novosadskih fasada i mosta, koji su ispisani uoči održavanja muzičkog festivala Exit. On je pozvao na kažnjavanje onih koji su ispisivali ove simbole.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook