Bogaroški protiv izdavanja zemlje strancima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 05. 2015. | Komentara: 0

Bogaroški protiv izdavanja zemlje strancima

SUBOTICA – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški protivi se dugoročnom izdavanju zemljišta stranim kompanijama i smatra da zemljište treba da bude na raspolaganju registrovanim gazdinstvima, prenela danas RTV.

LSV

Povodom stava Asocijacije poljoprivrednika da će se izmenama zakona o zemljištu omogućiti dugoročno izdavanje državne zemlje pravnim licima na osnovu investicionih planova, Bogaroški je rekao da je nedopustivo da donošenje tog zakona prođe bez javne rasprave i da se u njega ugrađuju nekvalitetna rešenja.
Poljoprivredno zemljište je, po njegovoj oceni, poslednji i najvredniji resurs kojim raspolaže Republika Srbija, naročito Autonomna pokrajina Vojvodina. Ukoliko bi se u toj oblasti povukli potezi koji ne bi uzeli u obzir interese poljoprivrednika iz Vojvodine, Bogaroški tvrdi da bi se suočili da decenijskim posledicama.
– Već smo imali ishitrene odluke oko davanja državnog zemljišta u dugoročni zakup arapskim kompanijama, gde smo onemogućili poljoprivrednike iz nekoliko naseljenih mesta da u narednih 40 godina faktički mogu da se nadaju da će doći u posed kroz zakup. Ukoliko se taj izuzetak pretvori u zakonsko pravilo, bojim se da to ništa dobro neće doneti – rekao je Bogaroški. On smatra da državno zemljište treba bude na raspolaganju registrovanim gazdinstvima. To je, po njemu, jedini garant da će novac koji se stvori kroz poljoprivredu i ostati u mestima gde je i stvoren.
– Svaka strana kompanija će vrlo verovatno moći u startu da uloži više, ali bojim se da profit iz takve poljoprivrede neće ostajati u ovoj zemlji – rekao je Bogaroški prilikom posete Goranskom rasadniku u Subotici. Takođe je napomenuo da ne postoji komunikacija između Ministarstva poljoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata po pitanju zajedničkog rada ili učešća u formiranju zakonskih predloga.
 
(BILSV, 21. 05. 2015)



Izjave | Ponedeljak, 10. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Dobro je da nije bilo kopnene intervencije NATO-a

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da je teško komentarisati informaciju koji je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić da mu je mađarski premijer Viktor Orban rekao da je Bil Klinton od njega tražio kompnenu invaziju na Srbiju 1999. godine.
Izjave | Subota, 08. 10. 2022. | Komentara: 0

Građani Vojvodine smeju da budu Vojvođani

Poziv da se građanima ne osporava pravo da se slobodno izjasne kao Vojvođani nije nikakav separatizam, niti poziv na formiranje nove nacije, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. On je u izjavi za Radio Slobodna Evropa istakao da je to „samo zahtev za poštovanjem Ustava i zakona“. 
Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Rusija preko NIS-a radi prljave i špijunske poslove

Još od dana kada su Boris Tadić i Vojislav Koštunica poklonili Naftnu industriju Srbije Rusiji, potpisivanjem energetskog sporazuma, NIS je alat Ruske Federacije i režima Vladimira Putina, kojim se Srbija ucenjuje. Očigledno je da se preko NIS rade i drugi prljavi poslovi za Rusiju, kao što je i ova špijunska afera u Rumuniji – kaže za Danas Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook