Bogaroški: Pastorov predlog pre svega pitanje za DS i SNS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 11. 06. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Pastorov predlog pre svega pitanje za DS i SNS

NOVI SAD - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da je predlog lidera Saveza vojvođanskih Mađara i predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora da se formira vlada nacionalnog jedinstva u Vojvodini pre svega pitanje za Demokratsku stranku i Srpsku naprednu stranku.

LSV

Bogaroški je rekao Tanjugu da to ne znači da će ostale stranke među kojima je i LSV automatski prihvatiti predlog ukoliko to učine SNS i DS, već da smatra da bi oko toga prve trebalo da se izjasne te dve stranke i da kažu da li uopšte žele da učestvuju u toj priči.
- Svaki predlog je vredan razgovora, ali prvo treba videti šta je njegova svrha i šta bi se sa time postiglo - rekao je Bogaroški dodajući da je za pomenuti predlog saznao jutros i to iz medija i da niko iz LSV-a nije bio ranije obavešten o toj ideji. Po njegovim rečima, u LSV-u nisu razmatrali Pastorov predlog, dodajući da je neophodno da se zna mnogo više detalja od onog što su preneli mediji, kako bi se mogao doneti bilo kakav sud.

(BILSV, 11. 06. 2014)



Izjave | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Ne mogu biti zadovoljna položajem AP Vojvodine

NOVI SAD - Kao Vojvođanka i kao aktivistkinja za najširu autonomiju AP Vojvodine ne mogu ni u kom slučaju biti zadovoljna sadašnjim položajem APV. U ovom momentu imamo Ustav koji iz puno razloga nije dobar, a po pitanju Vojvodine mislim da su napravljene najveće greške " izjavila je u intervjuu za Hrvatsku riječ potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.
Izjave | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Verujem da će naša dva člana ostati u Vladi Vojvodine

NOVI SAD - Skupština AP Vojvodine trebalo bi sutra da verifikuje odluku o smanjenju pokrajinske vlade sa 17 na 12 resora, tako što će se deset dosadašnjih sekretarijata integrisati u pet novih, a zamenik predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, rekao je danas za Press da očekuje će oba Ligina predstavnika u izvršnoj vlasti ostati na svojim pozicijama i nakon redukcije Vlade, te da će to uvažiti i vojvođanski premijer Bojan Pajtić.
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ne postoje pravne prepreke za formiranje policijske uprave za Vojvodinu

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas za Blic da ne vidi u čemu je problem da se realizuje zahtev LSV oko formiranja kooordinatora između sedam vojvođanskih policijskih uprava i centrale MUP-a u Beogradu budući da, kako tvrdi, za to ne postoje ustavne i pravne prepreke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook