Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

NOVI SAD - Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.

LSV

Kako je rekao Bogaroški, uslov da VF bude deo vladajuće koalicije jeste da stavovi o položaju Vojvodine budu podudarni. On ističe da je „mnogo zadataka iz prethodnog saziva koji nisu urađeni“, pre svega misleći na Zakon o finansiranju i nadležnosti Vojvodine.

- Naša misija u ovom sazivu je da pokušamo, koliko je to u našoj moći, da one koji snose odgovornost nateramo da se konačno reši nadležnost i finansiranje Vojvodine. Po našem stanovištu,  nedopustivo je da se Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine svede na administrativni organ koji će potvrđivati odluke vlade - rekao je Bogaroški.

Vojvođanski front podržao je predlog za izbor Ištvana Pastora (SVM) za predsednika Skupštine Vojvodine.

(SzILSV, 02.08.2020)



Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Osam godina zastave Vojvodine

NOVI SAD - Pre osam godina, na predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine, Skupština AP Vojvodine na čelu sa Nenadom Čankom usvojila je odluku o zastavi Vojvodine. Uprkos toj odluci, zakonima i uprkos Ustavu, do prošle godine 22 oppštine u Vojvodini su odbijale da istaknu zastavu Vojvodine.
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Bogaroški: SVM skrenuo udesno

NOVI SAD – Komentarišući nedavnu izjavu predsednika SVM Ištvana Pastora da je njegova stranka ostala usamljena u borbi za autonomiju Vojvodine, potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški istakao je za današnju Politiku da je reč o već viđenoj retorici.
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

LSV ne može sa SNS i SRS

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će na naredne izbore ići onako kako odluče organi stranke, ali koliko ja vidim, to će otprilike biti samostalno na lokalu, samostalno u pokrajini, a u jednom širem frontu okupljenom oko Demokratske stranke, na republičkim izborima, jer je to bio pristup i prošli put sa listom Za evropsku Srbiju, koja je postigla konsenzus oko stvaranja Vlade koja je trebala da ostvari tri cilja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook