Bogaroški: Sledi analiza Nacrta statuta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 01. 04. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Sledi analiza Nacrta statuta

NOVI SAD - Šef poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da, s obzirom na način na koji je Radna grupa za izradu Nacrta statuta APV formirana i kako je radila, pretpostavlja da to otvara mogućnost da i predstavnici opozicionih stranaka podrže taj tekst, jer su upravo oni imali odlučujuću ulogu u njegovom pisanju.

LSV

- Odluka Ustavnog suda Srbije ne ostavlja mnogo prostora za pisanje teksta, a ta odluka jeste rigidna u svom stavu prema Vojvodini i kontraverzna po mnogim pitanjima. Tekst počinje konstatacijom da je Vojvodina formirana Ustavom. Što ja mislim da je blago rešeno čudno – istakao je Bogaroški u izjavi za Tanjug.

On je kazao da je LSV juče prvi put dobila Nacrt statuta i da se upoznala sa tekstom, koji će, kako je kazao, biti predmet analize pravnog tima Lige, nakon čega će biti doneta odluka šta i kako dalje.

- Činjenica je da iz odluke Ustavnog suda koja je, ponavljam, rigidna i kontraverzna, ne može izaći neki spektakularan tekst, ali ćemo posle analize videti da li se taj tekst eventualno može popraviti i na koji je to način moguće učiniti - zaključio je Bogaroški.

Napomenuo je i da je predstavnica LSV u Radnoj grupi Mirjana Tomić Jovanović jedina imala izdvojeno mišljenje u odnosu na objavljeni tekst Statuta, odnosno da se u potpunosti ne slaže sa njim.

(BILSV, 01.04.2014)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.
Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook