Bogaroški: SVM skrenuo udesno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Bogaroški: SVM skrenuo udesno

NOVI SAD – Komentarišući nedavnu izjavu predsednika SVM Ištvana Pastora da je njegova stranka ostala usamljena u borbi za autonomiju Vojvodine, potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški istakao je za današnju Politiku da je reč o već viđenoj retorici.

Branislav Bogaroski

Dodao je da pretpostavlja da je sledeći korak da izađu sa konstatacijom kako „ako Srbi neće autonomiju, onda je Mađari hoće“.

– SVM time aktuelizuje priču kako je potrebna autonomija severne Bačke i Banata koja bi za posledicu imala zatvaranje stanovnika u geto, jer 50 odsto Mađara koji žive van te teritorije bi ostalo obespravljeno. Sve to što govori lider SVM je posledica skretanja udesno, a dokaz je to što je njima već duže vreme prihvatljiva koalicija sa Srpskom naprednom strankom – istakao je on. Bogaroški je rekao i da je, kada je u pitanju doprinos autonomiji Vojvodine, dovoljno uporediti rezultate rada predsednika Skupštine AP Vojvodine u mandatima koje su imali članovi LSV-a, i poslednje četiri godine kada je na tom mestu član SVM-a.

– Poznat je takođe i naš doprinos usvajanju novog Statuta Vojvodine i zakona o nadležnostima – dodao je Branislav Bogaroški.

(BILSV, 27. 02. 2012.)



Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Poruka Sretenja je sloboda, sve suprotno od onog kako je vlast tumači

"Poruka Sretenja, kao dvostrukog praznika - ustanka i ustavnosti, je potpuno drugačija od one kakvom je sadašnja vlast tumači. Prava poruka je emancipacija, oslobođenje, sloboda, i to ne samo ka spolja, nego i unutrašnja, od lične vlasti i autoritarizma", izjavio je istoričar Milivoj Bešlin.
Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa Srpskom naprednom strankom ne deli isti vrednosni sistem i to je sasvim jasno, poručuje za 021.rs portparol LSV Aleksandar Marton.
Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Da li je Vučić svestan posledica po građane ako ne reši problem Kosova?

Odgovarajući na pitanje „Danasa“ o tome što predsednik države kaže da ne ide u prodavnicu redovno ali da zna cene gotovo svega, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je rekao da ga više interesuje da li je Vučić svestan posledica po građane ako ne reši problem Kosova



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook