Bogaroški: Zatečeni smo stavom SVM

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 03. 11. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Zatečeni smo stavom SVM

NOVI SAD - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i novoizabrani pokrajinski sekretar za pljoprivredu Branislav Bogaroški izjavio je danas da su u LSV i u vladajućoj koaliciji u Vojvodini zatečeni stavom Saveza vojvođanskih Mađara tokom glasanja o rekonstrukciji pokrajinske vlade.

LSV

Bogaroški je nakon sednice Skupštine AP Vojvodine, na kojoj je potvrđen predlog o rekonstrukciji pokrajinske vlade, rekao novinarima da Savez vojvođanskih Mađara nije najavio da u glasanju o izboru novih članova pokrajinske vlade neće učestvovati.
– Jako mi je žao što predlog o rekonstrukciji vlade nije dobio jedinstvenu podršku vladajuće koalicije i što današnjom sednicom nije stavljena tačka na razmirice unutar vladajuće koalicije u pokrajini – rekao je Bogaroški. 
On je kazao da mu je žao što je za rekonstrukciju pokrajinske vlade glasalo 63 poslanika, ali je dodao da i 63 poslanika predstavljaju većinu u pokrajinskom parlamentu.
Na pitanje novinara da li način glasanja SVM-a može za posledicu imati smenu Ištvna Pastora sa mesta predsednika Skupštine, Bogaroški je rekao da će se o tome razgovarati u narednom periodu, ali je naglasio da je Vojvodini sada neophodna stabilnost.
– Danšnji stav SVM-a nije bio najavljen i ponavljam, poprilično smo zatečeni i to će zahtevati dodatne analize i razgovore, a u kom pravcu će ići te analize, ostaje da se vidi – rekao je Bogaroški.

(BILSV, 03. 11. 2014)



Izjave | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Hapšenje Mladića može dati i odgovor na pitanje zašto su ubijeni gardisti

NOVI SAD - Sinoć smo bili u prilici da još jednom vidimo kako se zločini i zločinci zaklanjaju iza lažnog patriotizma i kako se pod raznoraznim izgovorima ruši grad " izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare portparolka LSV Aleksandra Jerkov komentarišući nerede koje su sinoć u Novom Sadu izazvali mladići okupljeni na navodnom protestu povodom hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića.
Izjave | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Hapšenje Mladića problem za Nikolića

BEOGRAD - Nadam se da je hapšenjem Ratka Mladića okončan strašan period naše istorije devedesetih godina i da Srbija konačno može da napravi otklon prema prošlosti i da se okrene budućnost, gde nas čekaju neka druga pitanja, ocenio je lider LSV Nenad Čanak gostujući u Nacionalnom dnevniku TV Pink.
Izjave | Petak, 27. 05. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: LSV započela sa pripremom predizbornih aktivnosti

NOVI SAD - Predstavnici vojvođanskih parlamentarnih stranaka smatraju da nema razloga za raspisivanje prevremenih izbora u Pokrajini, ali ne bi bili iznenađeni ni da se birališta otvore u decembru, piše današnji Dnevnik.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook