Bolje je i danima razgovarati, nego ćutati i probleme stavljati pod tepih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 28. 09. 2019. | Komentara: 0

Bolje je i danima razgovarati, nego ćutati i probleme stavljati pod tepih

NOVI SAD – Ukoliko dođe do dijaloga svih političkih partija sa javnim servisom, o čemu se spekuliše ovih dana, Liga socijaldemokrata Vojvodine će u njemu učestvovati.

LSV

- LSV smatra da je uloga RTS, kao medijskog Javnog servisa naše države, zakonom jasno precizirana. RTS ima obavezu objektivnog informisanja svih građana Republike Srbije, u šta spada i ravnopravan tretman svih političkih stranaka - kaže za Talas portparol LSV-a Aleksandar Marton.

On dodaje da je samo potrebno da RTS poštuje zakon, ali da se LSV, naravno, zalaže za dijalog, ukoliko je on potreban za razjašnjavanje mogućih nedoumica.

- Bolje je i danima razgovarati i rešavati probleme, nego ćutati i probleme stavljati pod tepih. Javni servis ima bitnu ulogu u našem društvu. Mi ga vidimo kao nezavisnu instituciju na čiji rad politika ne sme da ima uticaj. Kao rezime ponavljam ono što sam maločas rekao. Samo poštovati Zakon i problemi će postati sve manji - zaključuje Marton.

(SzILSV, 28.09.2019)




Izjave | Nedelja, 19. 08. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: SNS ne može da prihvati poraz u Novom Sadu

NOVI SAD – Predsednica Skupštine grada Novog Sada i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jekov izjavila je danas da je žalosno što Srpska napredna stranka ne može da prihvati izborni poraz u Novom Sadu. Jerkova je, komentarišući jučerašnju najavu novosadskog odobra SNS da će zatražiti od rukovodstva stranke da se ponovo glasa o koaliciji sa SPS, kazala da su naprednjaci "u više navrata pokazali da ne prezaju ni od čega".
Izjave | Petak, 17. 08. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Promena Statuta grada je obaveza vlasti

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov rekla je za list Press da koalicija koja je na vlasti u Novom Sadu (DS, LSV, koalicija oko SPS-a, SPO i RDS) funkcioniše bez koalicionog sporazuma, ali je napomenula da bi bilo poželjno da se on potpiše.
Izjave | Četvrtak, 16. 08. 2012. | Komentara: 0

Politizaciji Vojvodine se mora stati na put

NOVI SAD – Po definiciji autonomaški front je blok stranaka, aktera i javnih ličnosti koji bi se zalagao za veću autonomiju, ali pre svega odbranu postojećih i stečenih prava koja su Vojvodini evidentno uskraćena – rekla je za Prvu TV portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook