Borba za Vojvodinu traje već 26 godina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 11. 01. 2016. | Komentara: 0

Borba za Vojvodinu traje već 26 godina

BEOGRAD – Odgovarajući na pitanje novinara da li je današnji skup LSV pred ustavnim sudom zapravo izborna kampanja, Nenad Čanak je rekao da izbori još nisu raspisani, a da je u pitanju kampanja „pravda za Vojvodinu“ koja traje već 26 godina.


– Ovo sam, kao što znate, pričao i pre mesec dana i pre šest meseci i pre godinu dana i pre 10 godina i pre 25 godina - šta je bilo sa Vojvodinom i njenim parama? Zašto mislite da je ovo izuzetak – zapitao je Čanak. A na pitanje da li je i DS pozvana na današnji skup, lider LSV je rekao da Demokratska stranka kao noseća stranka vlasti u Vojvodini treba da vodi, a da njih ovde danas nema i zapitao da li on treba da zove nekoga da brani svoju rođenu zemlju i svoja rođena prava?

– Kad ja budem predsednik Vlade Vojvodine biće drugačije – rekao je on. Odgovarajući na pitanje da li se sada predomislio, budući da je nedavno rekao da je vlada Aleksandra Vučića jedina koja prepoznaje Vojvodinu, Čanak je rekao:

– Ako bih verovao da Aleksandar Vučić ima uticaj na Ustavni sud, onda bih mogao reći da sam se prevario. Ali, pošto verujem u nezavisne institucije u Srbiji, naročito u Ustavni sud, mislim da onda oni sad treba da se pokažu – rekao je on. Novinari su lidera LSV pitali i da li će podržati naprednjake u Vojvodini, na šta je on odgovorio da će podržati onoga ko bude pokazao pravdu za Vojvodinu, pre svega kada je u pitanju zakinutih 1,9 milijardi evra u proteklih deset godina.

(BILSV, 11. 01. 2016.)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.
Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook