Borba za Vojvodinu traje već 26 godina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 11. 01. 2016. | Komentara: 0

Borba za Vojvodinu traje već 26 godina

BEOGRAD – Odgovarajući na pitanje novinara da li je današnji skup LSV pred ustavnim sudom zapravo izborna kampanja, Nenad Čanak je rekao da izbori još nisu raspisani, a da je u pitanju kampanja „pravda za Vojvodinu“ koja traje već 26 godina.


– Ovo sam, kao što znate, pričao i pre mesec dana i pre šest meseci i pre godinu dana i pre 10 godina i pre 25 godina - šta je bilo sa Vojvodinom i njenim parama? Zašto mislite da je ovo izuzetak – zapitao je Čanak. A na pitanje da li je i DS pozvana na današnji skup, lider LSV je rekao da Demokratska stranka kao noseća stranka vlasti u Vojvodini treba da vodi, a da njih ovde danas nema i zapitao da li on treba da zove nekoga da brani svoju rođenu zemlju i svoja rođena prava?

– Kad ja budem predsednik Vlade Vojvodine biće drugačije – rekao je on. Odgovarajući na pitanje da li se sada predomislio, budući da je nedavno rekao da je vlada Aleksandra Vučića jedina koja prepoznaje Vojvodinu, Čanak je rekao:

– Ako bih verovao da Aleksandar Vučić ima uticaj na Ustavni sud, onda bih mogao reći da sam se prevario. Ali, pošto verujem u nezavisne institucije u Srbiji, naročito u Ustavni sud, mislim da onda oni sad treba da se pokažu – rekao je on. Novinari su lidera LSV pitali i da li će podržati naprednjake u Vojvodini, na šta je on odgovorio da će podržati onoga ko bude pokazao pravdu za Vojvodinu, pre svega kada je u pitanju zakinutih 1,9 milijardi evra u proteklih deset godina.

(BILSV, 11. 01. 2016.)



Izjave | Sreda, 25. 01. 2023. | Komentara: 0

SNS i SPS slepo podržavaju Vučića jer su podanici vladara, a boje se da će ih njegov odlazak uništiti

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je Aleksandar Vučić autoritaran političar koji ne dopušta da bilo ko i bilo šta, pored njega, bude u centru pažnje.
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2023. | Komentara: 0

Marton : Vučić poslao sina u RS jer nema hrabrosti da kaže svoj stav

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao sina Danila na obeležavanje protivustavnog Dana Republike Srpske u Bosni i Hercegovini jer nema hrabrosti da jasno kaže svoj stav.
Izjave | Petak, 06. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ustav pisan tako da Zakon o finansiranju Vojvodine nikada ne bude donesen

Danas je na političkoj sceni Srbije opšteprihvaćen konsenzus da Vojvodina ne treba da ima političku autonomiju. Osnovni problem vezan za Zakon o finansiranju AP Vojvodine leži u tome što je Ustav, koji bi trebalo da bude osnov za finansiranje autonomije Vojvodine, pisan tako da ovaj zakon nikada ne bude donesen - kaže za N1 Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook