Borba za Vojvodinu traje već 26 godina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 11. 01. 2016. | Komentara: 0

Borba za Vojvodinu traje već 26 godina

BEOGRAD – Odgovarajući na pitanje novinara da li je današnji skup LSV pred ustavnim sudom zapravo izborna kampanja, Nenad Čanak je rekao da izbori još nisu raspisani, a da je u pitanju kampanja „pravda za Vojvodinu“ koja traje već 26 godina.


– Ovo sam, kao što znate, pričao i pre mesec dana i pre šest meseci i pre godinu dana i pre 10 godina i pre 25 godina - šta je bilo sa Vojvodinom i njenim parama? Zašto mislite da je ovo izuzetak – zapitao je Čanak. A na pitanje da li je i DS pozvana na današnji skup, lider LSV je rekao da Demokratska stranka kao noseća stranka vlasti u Vojvodini treba da vodi, a da njih ovde danas nema i zapitao da li on treba da zove nekoga da brani svoju rođenu zemlju i svoja rođena prava?

– Kad ja budem predsednik Vlade Vojvodine biće drugačije – rekao je on. Odgovarajući na pitanje da li se sada predomislio, budući da je nedavno rekao da je vlada Aleksandra Vučića jedina koja prepoznaje Vojvodinu, Čanak je rekao:

– Ako bih verovao da Aleksandar Vučić ima uticaj na Ustavni sud, onda bih mogao reći da sam se prevario. Ali, pošto verujem u nezavisne institucije u Srbiji, naročito u Ustavni sud, mislim da onda oni sad treba da se pokažu – rekao je on. Novinari su lidera LSV pitali i da li će podržati naprednjake u Vojvodini, na šta je on odgovorio da će podržati onoga ko bude pokazao pravdu za Vojvodinu, pre svega kada je u pitanju zakinutih 1,9 milijardi evra u proteklih deset godina.

(BILSV, 11. 01. 2016.)



Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook