Borba za Vojvodinu traje već 26 godina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 11. 01. 2016. | Komentara: 0

Borba za Vojvodinu traje već 26 godina

BEOGRAD – Odgovarajući na pitanje novinara da li je današnji skup LSV pred ustavnim sudom zapravo izborna kampanja, Nenad Čanak je rekao da izbori još nisu raspisani, a da je u pitanju kampanja „pravda za Vojvodinu“ koja traje već 26 godina.


– Ovo sam, kao što znate, pričao i pre mesec dana i pre šest meseci i pre godinu dana i pre 10 godina i pre 25 godina - šta je bilo sa Vojvodinom i njenim parama? Zašto mislite da je ovo izuzetak – zapitao je Čanak. A na pitanje da li je i DS pozvana na današnji skup, lider LSV je rekao da Demokratska stranka kao noseća stranka vlasti u Vojvodini treba da vodi, a da njih ovde danas nema i zapitao da li on treba da zove nekoga da brani svoju rođenu zemlju i svoja rođena prava?

– Kad ja budem predsednik Vlade Vojvodine biće drugačije – rekao je on. Odgovarajući na pitanje da li se sada predomislio, budući da je nedavno rekao da je vlada Aleksandra Vučića jedina koja prepoznaje Vojvodinu, Čanak je rekao:

– Ako bih verovao da Aleksandar Vučić ima uticaj na Ustavni sud, onda bih mogao reći da sam se prevario. Ali, pošto verujem u nezavisne institucije u Srbiji, naročito u Ustavni sud, mislim da onda oni sad treba da se pokažu – rekao je on. Novinari su lidera LSV pitali i da li će podržati naprednjake u Vojvodini, na šta je on odgovorio da će podržati onoga ko bude pokazao pravdu za Vojvodinu, pre svega kada je u pitanju zakinutih 1,9 milijardi evra u proteklih deset godina.

(BILSV, 11. 01. 2016.)



Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook