Branioci ljudskih prava ugroženi na Zapadnom Balkanu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 16. 11. 2015. | Komentara: 0

Branioci ljudskih prava ugroženi na Zapadnom Balkanu

BEOGRAD - U svim zemljama Zapadnog Balkana, uz sličnosti i razlike, branioci ljudskih prava su ugroženi, posebno oni koji se bave temama suočavanja s prošlošću, položaja LGBT osoba, kao i oni koji istražuju korupciju, zaključak je regionalne konferencije o zaštiti ljudskih prava koja je danas održana u Beogradu.

LSV

Istoričar Milivoj Bešlin upozorio je kazao je da su na meti napada i oni branitelji ljudskih prava koji se protive višegodišnjoj sistematskoj relativizaciji istorijske istine i rehabilitaciji kvislinga i fašističkih ideja.On je naveo primere javne difamacije i pretnji kojima su izloženi istoričari Hrvoje Klasić i Dragan Markovina u Hrvatskoj i aktivistkinja Sonja Biserko i novinar Dinko Gruhonjić u Srbiji.
- U Srbiji je borcima protiv istorijskog revizionizma ipak teže nego u Hrvatskoj, u meri u kojoj je hrvatsko društvo pluralnije nego ono u Srbiji - ocenio je Bešlin.Na konferenciji je predstavljena i knjiga "Smernice za zaštitu ljudskih prava u zemljama OEBS-a", koju je izradila Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a.

(BILSV, 16.11.2015.)




Izjave | Petak, 11. 01. 2019. | Komentara: 0

Republika Srpska im je važnija od Vojvodine

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš odgovarajući na pitanje lista Danas, kako komentariše odlikovanje Ani Brnabić za "nemerljivi doprinos" Republike Srpske, rekao je da kada se u javnosti stvara i stalno podgreva utisak da za Veliku Srbiju ima još nade.
Izjave | Petak, 21. 12. 2018. | Komentara: 0

EU nije ćup novca, već set vrednosti

Komentarišući izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da bi ona odbila članstvo u EU kada bi nam ga sada Unija ponudila, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je za list „Danas“ da se on sa time ne bi složio. 
Izjave | Utorak, 18. 12. 2018. | Komentara: 0

Kostreš: Bojkot izbora pogrešna odluka, ali ni učešće po svaku cenu nije rešenje

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Danas da je bojkot izbora, što, kako pišu mediji, najavljuje opozicija, pogrešna odluka sama po sebi, ali da i učešće po svaku cenu nije rešenje. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook